Ir pirmadienį rytinėse atrankos varžybose D. Rapšys plaukė, jo paties žodžiais, atsargiai.

Per 1 min. 46,55 sek. nuotolį įveikęs Lietuvos sportininkas buvo greičiausias tarp visų 62 dalyvių. Artimiausią varžovą Michailą Vekoviščiovą iš Rusijos jis aplenkė 0,12 sek., visi kiti plaukikai atsiliko daugiau nei sekunde.

„Gal ne visiškai išsikroviau, bet plaukiau tikrai stipriai. Norėjau užtikrintai patekti į kitą etapą, nes labai seniai dalyvavau varžybose. Manau, pavyko visai neblogai. Galėjau plaukti lėčiau, bet yra, kaip yra“, – komentavo D. Rapšys.

Jam priklausantis geriausias sezono rezultatas, o kartu ir asmeninis rekordas, yra 1 min. 45,12 sek.

Pavasarį vienas šalies rinktinės lyderių buvo užsiminęs, jog Glazge tikisi šį laiką pagerinti.

Logiška manyti, kad D. Rapšiui laikas atsispirti ir nuo prieš dvejus metus Londone (Jungtinė Karalystė) užimto tuomet dar pagrindine laikytos 200 m plaukimo nugara rungties trečio apdovanojimų pakylos laiptelio.

Vis dėlto atletas nesileidžia tempiamas už liežuvio.

„Jaučiuosi neblogai pasirengęs, o kaip ten bus, nežinau, matysime“, – šyptelėjo plaukikas.

Jo nuomone, pagrindiniai varžovai bus čempionato šeimininkai. Duncanas Scottas „Tollcross Swimming Centre“ arenoje jau laimėjo du medalius perpus trumpesnėje distancijoje ir estafetėje 4x200 m, D. Rapšys nusiteikęs pasisaugoti ir Jameso Guy.

„Konkurencijos tikrai pakanka. Manau, visi čia bus greitesni nei anksčiau sezono metu. Tad bus įdomu“, – spėjo D. Rapšys.

Pasirodymą pusfinalyje jis tęs pirmadienį, 19.21 val. Lietuvos laiku. Kitas atrankoje pasirodęs lietuvis – čempionato debiutantas Tomas Sungaila – finišą pasiekė per 1 min. 53,17 sek. ir liko 51-as.

D. Rapšys Glazge jau startavo estafetėje 4x200 m, bet plaukimas nebuvo sėkmingas nei jam, nei visai komandai. Lietuviai atrankos varžybose liko paskutiniai 12-i, o D. Rapšys savo atkarpą nuplaukė per 1 min. 49,36 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)