„Sutartis dėl to pastato yra sudaryta, bet sandoris neužbaigtas, jį tikimės užbaigti artimiausiu metu. Teritorijoje planuojame verslo centrą“, - teigė J. Davidonis.

Sandorio sumos ir daugiau detalių apie plėtros planus jis neatskleidė.

2016-aisiais skelbta, jog daugiau nei 7,4 tūkst. kv. metrų ploto komercinis pastatas su nuomojamu 75 arų plotu valstybiniu sklypu Kalvarijų gatvėje parduodamas už 5,3 mln. eurų. Tuomet buvo nurodoma, kad teritorijai parengtas projektas pastato rekonstrukcijai į 35 tūkst. kv. metrų ploto komercinį pastatą.

Pastatą šiuo metu valdo bendrovė „Ibrahim“, kurios vienintelis akcinininkas - Ibrahimas Demiras.

2008 metais „Ibrahim“ skelbė architektūros konkursą, kuriame buvo prašoma teritorijoje suprojektuoti 6-9 aukštų biurų pastatą. 2012-aisias verslininkas Ahmetas Demiras žiniasklaidai teigė, jog vietoje prekybos centro Kalvarijų gatvėje norėtų statyti daugiaaukštį pastatą, kuriame galėtų įsikurti biurai, viešbutis ar prabangūs apartamentai. Verslininko teigimu, projektui nepavyko gauti leidimo.

„Realco“ šiuo metu Vilniuje plėtoja 43 mln. eurų vertės daugiabučių kvartalą „Linkmenų ežerai“ ir 20 mln. eurų vertės daugiabučių kvartalą „Žvėryno panoramos“.

Paskutinis „Realco“ plėtotas biurų pastatas - 2015-2017 metais statytas „Penta“, vadinamajame Ozo parke. Įmonė skelbė į projektą investuosianti 18 mln. eurų, o 2017-aisiais baigtą statyti pastatą už 32 mln. eurų pardavė Suomijos kapitalo nekilnojamo turto valdymo bendrovei „Technopolis Lietuva“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)