Šeštadienį Inos Paipalienės auklėtinis nepajudėjo aukštyn, nors proga tam buvo palanki.

Prieš metus į Budapešte (Vengrija) vykusio pasaulio čempionato 100 m distancijos finalą prasimušė keturi europiečiai. A. Šidlauskas buvo vienas jų.

Škotijoje tarp konkurentų nebeliko JAV, Japonijos ir Kinijos plaukikų, tačiau panevėžietis vėl užėmė tą pačią poziciją.

Ir Glazge jam nepavyko pakartoti pernykščio asmeninio rekordo – 59,12 sek. Šįsyk A. Šidlauskas buvo lėtesnis puse sekundės.

„Nesu nusiminęs, bet nebenorėjau to paties, norėjau geriau. Žinoma, yra kur tobulėti, dar jaunas esu, perspektyvus. Manau, ateityje gali sektis geriau“, – sakė atletas.

Papildomų vilčių plaukimo krūtine specialistui suteikia 200 m nuotolis. A. Šidlauskas sekmadienį pats iki paskutinės sekundės abejojo, jog jame pavyks pasiekti finalą, bet naujas asmeninis rekordas pusfinalyje – 2 min. 10,12 sek. – pasirodė pakankama paraiška.

Lietuvis užėmė aštuntą vietą, pirmą „už brūkšnio“ likusį suomį Matti Mattssoną aplenkęs 0,07 sek.

„Savo geriausią rezultatą pagerinau maždaug 2 sekundėmis. Šiai distancijai nelabai ruošiausi, nesitikėjau tokio rezultato, todėl juo esu labai patenkintas. Kai pamačiau skaičius švieslentėje, patikėjau, kad galiu plaukti dar geriau.

Dabar jau pradėsiu dažniau plaukti ne tik 100 m, bet ir 200 m. Atsirado motyvacija. Iki šiol laikiau save sprinteriu, bet pamačiau, kad galiu konkuruoti ir ilgesniame nuotolyje“, – patenkintas buvo A. Šidlauskas.

200 m plaukimo krūtine finalas vyks pirmadienį, 20.08 val. Lietuvos laiku.

A. Šidlauskas Glazge dar varžysis 50 m distancijoje ir kombinuotoje estafetėje 4x100 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)