N. Westas sulaikytas įtariant dingusios žmonos nužudymu.

Užsieniečio sulaikymo faktą sekmadienį DELFI patvirtino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Artūras Šliavas.

„Dingusiosios Sandros Grafininos paieškos byla perkvalifikuojama į nužudymą. Sulaikytas Jungtinės Karalystės pilietybę turintis Nigelas Westas. Jis sulaikytas 48 valandoms šeštadienį Šiaulių mieste", - DELFI sakė Šiaulių policijos atstovas.

DELFI šaltinių teisėsaugoje žiniomis, sulaikytajam vyriškiui šeštadienį pareikšti įtarimai S. Grafininos nužudymu. Pirmadienį turėtų būti sprendžiama dėl kardomosios priemonės sulaikytajam skyrimo. Teigiama, esą bus prašoma užsienietį suimti.

Sulaikymo metu apklausiant N. Westą jam atstovavo Lietuvos Respublikos paskirtas advokatas. Apie sulaikytąjį informuota Jungtinės Karalystės ambasada Vilniuje.

S. Grafinina dingo šių metų birželį po to, kai esą turėjusi grįžti iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą, mūsų šalyje moteris nepasirodė. Į policiją dėl dingusiosios kreipėsi jos sesuo. Oficialiai S. Grafininos paieška paskelbta šių metų liepos 17-ąją.

Prieš tai, birželio 27-ąją, Šiaulių savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybos pareigūnai į kūdikių namus paėmė septynių mėnesių S. Grafininos ir N. Westo dukrą. Tai padaryta po to, kai buvo gauta žinių apie tai, kad kūdikis yra nesaugioje aplinkoje.

Oficialiai skelbta, esą tuo metu S. Grafinina buvo išvykusi į Jungtinę Karalystę. Kūdikis bute Šiauliuose rastas su N. Westu ir dar keletu vyrų, kurie buvo apsvaigę nuo alkoholio. Pats N. Westas tėvystės nėra pripažinęs.

Neseniai internete pasirodė informacija apie tai, kad N. Westas pardavinėja į globos namus perkelto kūdikio daiktus.

Dar praėjusią savaitę su DELFI žurnaliste susisiekė pats N. Westas ir pateikė informaciją apie tai, kad jo žmona užsiima eskortu bei prostitucija. Vyras taip pat teigė, jog visi anksčiau jos duoti interviu ir pasakojimai buvo melagingi bei pateikė savo įvykių versiją.

Vyras teigė, kad svarbiausias jo noras yra susigrąžinti dukrelę ir grįžti į Jungtinę Karalystę. Jis taip pat pyko, jog jam neva sudaromos kliūtys susitvarkyti tėvystės dokumentus. Tačiau susisiekus su globos įstaiga, kurioje šiuo metu yra S. Grafininos dukrelė, jos vadovė stebėjosi tokiu pareiškimu ir sakė, jog jau ilgą laiką šis vyras nedaro nieko, kas yra reikalinga tėvystei nustatyti.

Primename, jog S. Grafinina ir N. Westas susituokė Las Vegase ir jų santuoka Lietuvoje negalioja, todėl norėdamas auginti dukrelę vyras iš pradžių turėjo atlikti tėvystės nustatymo testą. N. Westas taip pat patvirtino, kad gimus dukrai jo tėvystė nebuvo įteisinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (437)