Susirašinėjimas žinutėmis greitai tampa įprastu dalyku ir kai gauname pranešimą nuo adresato, kuriam nesame abejingi, mūsų veide savaime nušvinta šypsena. Tačiau ką daryti, jei šio žmogaus žinučių stilius ryškiai pasikeitė? Svarbiausia – neskubėkite daryti išvadų.

Nedaugžodžiavimas

Kai žmonės yra susidomėję vienas kitu, net į paprastą klausimą „Kaip sekasi?“ jie atsako gana plačiai. Žinoma, jeigu jūsų pašnekovas atrašė „OK“ ar „Normaliai“, tai dar nereiškia, kad jis nenori su jumis bendrauti: jis gali būti prastos nuotaikos, pavargęs ar užsiėmęs. Tačiau jei tai kartojasi nuolat, neverta tikėtis, kad jūsų santykiai turės ateitį.

Atsakinėti trumpais atsakymais yra nemandagu ir jūs nenusipelnote tokio elgesio. Jei žmones sieja artimi santykiai, jie visuomet ras papildomą minutę, kad atsakytų šilčiau ir išsamiau.

Tenka ilgai laukti atsakymo

Laikas, kiek tenka laukti atsakymo, taip pat yra iškalbingas. Mes nekalbame apie tą laiką, kai žmogus yra užsiėmęs darbe ar mokosi.

Kalbame apie tuos atvejus, kai pašnekovas yra namuose ir nedaro nieko ypatinga. Taigi jei jums tenka ilgai laukti atsakymo arba visai jo nesulaukiate, vadinasi, vargu ar dominate tą žmogų.

Žinoma, būna atvejų, kai žmogus gamindamas vakarienę ar lygindamas marškinius tiesiog neišgirsta žinutės, tačiau ekspertai tvirtina, kad šiuolaikiniai žmonės reguliariai žvalgosi į savo telefonus, ypač jei laukia pranešimo iš jį dominančio žmogaus.

Kitas variantas – jį galėjo įžeisti ar įskaudinti jūsų ankstesni pranešimai. Žmonės dažnai laukia, kol praeis nemalonių emocijų banga, kad neparašytų kažko aštresnio. Jei ilgai nesulaukiate atsakymo, peržiūrėkite savo žinutes – gal jose yra kažkas, ką buvo galima klaidingai suprasti.

Pasikeitė pranešimų stilius

Su laiku tarp žmonių nusistovi savi bendravimo ritualai, pavyzdžiui, rytais palinkėti geros dienos, naudoti tam tikrus emocijų simbolius ar frazes. Jei staiga šie ritualai iš jūsų susirašinėjimo dingsta, greičiausiai žmogus nebėra suinteresuotas tęsti draugystę arba atsirado kažkas kitas.

Santykiai turi būti pageidaujami iš abiejų pusių, ir jei kažkas yra ne taip, nėra prasmės gaišti savo laiką žmogui, kuris nejaučia jums tokių pačių jausmų. Žinoma, tikrovėje būna nelengva, tačiau ilgainiui ateina supratimas, kad jei ugnelė užgeso pačioje santykių pradžioje, tai vėliau jie vargu ar bus laimingi.

Keli atsisakymai iš eilės

Mes visi esame užsiėmę – dažnai mūsų dienotvarkė būna sudėliota minutėmis ir neretai mums tenka keisti savo planus. Jeigu jūsų išrinktasis buvo priverstas atšaukti jūsų susitikimą, tame nėra nieko baisaus. Tačiau jei žmogus taip elgiasi nuolat, turėtumėt susimąstyti.

Be to, atkreipkite dėmesį, kaip jums pranešama apie pasikeitusius planus. Jei seka iš karto kelios priežastys, pavyzdžiui, „reikia padėti draugui pernešti baldus, po to nuvažiuoti į techninę apžiūrą, o vėliau užbaigti dažymus garaže“, labai tikėtina, kad žmogus meluoja. Paprastai tokio metodo griebiasi tie žmonės, kurie neranda savyje jėgų atvirai pasakyti, kad jums – ne pakeliui.

Jei žmogaus susidomėjimas nuoširdus, tai jis norės su jumis bendrauti. Tačiau jei atsakymo į kiekvieną žinutę tenka laukti po dvi dienas, vargu ar verta tęsti tokius santykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (995)