Niekeno neprašoma, neraginama S. Vilimaitė taip pat užgulė internetą, ten trumpai pasiknaisiojusi, netradicinės, liaudies medicinos forumuose ir nusprendusi, kad jau viską žino apie alternatyvų gydymą, pasidalino savo mintimis.

Ir nepaisant visų tų, kurie jau viską žino, nepaisant iš visko mėgstančių pasišaipyti, pasaulis, kuriame, be to, yra ir Lietuva su visais joje dar gyvenančiais lietuviais, pilnas keistų ir įdomių žmonių: ekscentrikų, kitaminčių ir šiaip ne visiems mums suprantamų keistuolių. Galbūt jie tikrai yra kvaili, galbūt mes jų tiesiog nepažįstam, nesuprantam, bet kodėl visi žmonės, besidomintys mums atrodytų keistais, juos dominančiais reiškiniais, daiktais, tikintys neįtikimais dalykais, Lietuvoje virsta kvailiais iš kurių galima šaipytis.

Šiandien jie keistuoliai, galbūt tokie pat keistuoliai, kokie savo laiku buvo broliai, su draugais užsidarę savo garažėlyje konstruodami pirmąjį lėktuvą, tokie keistuoliai, kaip tas, kuris kažkada nesidrovėdamas aiškino visiems, kad elektrą pavers šviesa. Kaišiojo žmonės tada pirštus prie smilkinio, juokėsi ir šaipėsi rodydami į žibaline lempa, aiškindami, kad šviesa jau išrasta, kad mašinos negali skraidyti... Ačiū dievams, kad pasaulis pilnas tokių keistuolių, dėka kurių, mes skraidome, plaukiojame, važinėjame... Žmonija progresuoja tikrai ne dėka tų, kurie jau viską žino.

Šimtai, tūkstančiai nestandartiškai besielgiančių ir mąstančių, neįtikėtina, bet vis dar yra žmonių, bandančių įrodyti, kad pasaulis plokščias, vis dar organizuojami raganų sąskrydžiai, žmonės kolekcionuoja keisčiausius daiktus, mėgaujasi keisčiausiomis vietomis, o tarp tų tūkstančių keistų ir ne visai visiems suprantamų dalykų yra ir alternatyvioji medicina. Netradicine medicina domisi ir praktikuoja milijonai. Kaimo bobutės, Madonna, Steve Jobs, Tom Cruz, Kate Moss ir šimtai kitų, net labai gerai pasauliui žinomų veidų, geria žoleles, trinasi keistais kremais, šlapinasi sau ant kojų, naudojasi akupunktūromis, joga, kuri, beje, taip pat yra alternatyvi medicina.

Tiesa ta, kad šiomis dienomis vadinama alternatyvioji medicina, dar visai neseniai buvo pagrindinė, nes atsirado kur kas ankščiau, nei medicina su ligoninėmis, vaistais ir daktarais, anksčiau net už raštą. Nepaisant daugiau nei tūkstančio metų gydymo dėlėmis, akupunktūromis, žolelėmis, dumblu ir daugybe kitokių neįprastų gydymo būdų, nepaisant net besipraktikuojančių gydytojų, kiekvieną peršalimą gydžiusių perpilant kraują, išgyvenome iki šių dienų.

Net neabejoju, kad kiekvienas pradedantis šaipytis net ir iš savo senelių, kurie, beje, gydėsi ta pačia malda, užkeikimais ir dumblais užgerdami žolelių užpilais, pasidomi, kodėl dar ir šiandiem žmonės naudojasi ne mokslininkų sukurtais vaistais, o bobučių surinktais ir sudžiovintais stagarais.

Žmonės, neįperkantys vaistų, tėvai, besigriebiantys paskutinio, net ne šiaudo – pelo, bamdydami išgelbėt savo be krašto mylimus vaikus, kuriuos tradicinė medicina ir daktarai nurašė ir pamiršo. Vaikai, gelbėjantys tėvus, broliai, seserys, nepasiduodantys draugai... Šimtai pavyzdžių, kai tradicinei medicinai pasidavus, tik feisbuko dėka „kvailių ir dar kvailesnių forumų“ žmonės vis dar vaikšto, kvėpuoja, svajoja ir augina vaikus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.