Iškart po netekties, V. Ignatavičiaus žmona Audra ryžosi kilniam tikslui – paaukoti savo vyro širdį ir kitus organus recipientui.

„Taip, aš pasiryžau donorystei. Jis paaukojo širdį ir kitus savo organus. Donorystė yra gana slaptas dalykas, tačiau mane pasiekė žinios, kad bent jau širdies operacija pavyko sėkmingai“, – DELFI sakė vyro gedinti žmona.

Pasidalino jautriu laišku

Šiuo metu sunkų gyvenimo etapą išgyvenanti moteris socialiniame tinkle su V. Ignatavičiaus draugais, kolegomis ir kitais artimaisiais pasidalijo jautriu laišku – juo p. Audra dalijasi ir su DELFI skaitytojais.

„Išskridai, širdele, visomis prasmėmis... Dabar suvokiau, kokia laimė ir garbė buvo būti tavo pasirinkimu ir dalimi... Visada tave laikiau ir laikysiu nepaprastu žmogumi.

Besąlygiškai mylintis sūnus, brolis, draugas, treneris ir mano vyras... buvai... Ir frazė „nepakeičiamų nėra“ šiuo atveju visai netinka.

Tokių pavyzdžių ir gyvenimo mokytojų – mažuma. Savo gyvenimu ir meile išmokei suprasti, kokie nesavanaudiški galime būti, kokie atsidavę, kokie tikri ir mylintys viską aplinkui, mylintys gyvenimą...

Tavo stiprybė ir užsispyrimas iš vienos pusės ir nuolankumas iš kitos pusės lyg geriausi draugai mus lydėjo šiame gyvenimo etape. Jaučiau, jaučiu ir jausiu... mylėjau myliu ir mylėsiu... tikėjau, tikiu ir tikėsiu tavimi amžinai... Taip, kaip prieš Dievą esu tau prisiekusi...

Visada mokėjai dalintis ir mane to mokei. Tikriausiai todėl ir buvo priimti sprendimai tokie, kokie buvo...

Ir dabar tavo neišmatuojamo gerumo dėka per savo meile ir protu nesuvokiamą auką tu gyvas ir daliniesi savo gyvybe su kitais...

Nenustosiu tavęs aukštinusi, kaip ir tikriausiai kiekvienas tave mylėjęs ir pažinojęs žmogus, draugas... Ne veltui sakoma: nepaprastų žmonių – nepaprasti likimai. Tu buvai mano, mūsų čempionas šioje žemėje, o išėjęs tapai didvyriu.

Šiuo laišku savo ir savo vyro vardu noriu padėkoti visiems tikėjusiems ir tikintiems, visiems palaikiusiems ir vis dar palaikantiems, visiems mylėjusiems ir mylintiems draugams, pažįstamiems ir mokiniams – Ačiū.

Jūsų tiek daug ir Jūs visi tokie nepaprasti. Ir tikiuosi iš šios istorijos kiekvienas rasite ko išmokti, nes tai nepaprasto žmogaus nepaprasta pamoka...

Mylėkit ir būkit mylimi! Branginkit ir vertinkit kiekvieną gyvenimo minutę, įvykį, sutiktą nepažįstamąjį, draugą, išgyventą akimirką, patirtą jausmą... Laikykit vienas kitą už rankos ir niekada nepaleiskit ir neapleiskit...

Mūsų meile, – amžinai tave mylėsiu“, – savo asmeniniame ir vyro feisbuko profiliuose skelbė V. Ignatavičiaus žmona Audra.

Moteris taip pat pridūrė, kad velionio paskyra bus netrukus pašalinta.

Draugai šokėją mini tik geriausiais žodžiais

DELFI primena, kad apie žinomo šokėjo, šokių centro „Mondo“ įkūrėjo ir mokytojo mirtį pranešta liepos 27 d. Anot jo bičiulio, šokėjo Tado Rimgailos, jis netikėtai susmuko tiesiog futbolo aikštelėje. V. Ignatavičius ilgus metus ne tik šoko, tačiau ir žaidė futbolą, tad sportiško ir jauno vyro mirtis sukrėtė visus jį pažinojusius.

Kaip pasakojo jo draugai, jauną vyrą ištiko insultas Klaipėdoje vykusių futbolo rungtynių metu. Netikėtai parkritusį vyrą dar bandyta gaivinti, tačiau, deja, nesėkmingai.

Šokėjas T. Rimgaila, kalbėdamas apie savo artimą bičiulį, sunkiai valdė emocijas – tai jam itin skaudi netektis. „Kaip man pranešė draugai, viskas įvyko futbolo aikštelėje. Šiandien buvo kalbama, kad jį ištiko insultas. Nesinori žmonos trukdyti ir klausti, kas ten tiksliai nutiko, dabar tikrai ne tas metas. Vakar dar ligoninėje jis buvo prijungtas prie aparatų, laukė, kad dar gal sugrįš“, – sunkiai žodžius tuomet rinko velionio draugas.

2014 metais T. Rimgaila ir jo žmona Liucina tapo liudininkais Viliaus ir jo mylimosios, „Žuvėdros" šokėjos Audronės Bastytės vestuvių liudininkais.

„Tik vakar vakare tai sužinojau. Net nenorėjau tikėti, kad šitaip gali nutikti. Kalbant apie patį Vilių – jam skirti tik patys gražiausi ir nuoširdžiausi žodžiai iš mano pusės. Buvome labai geri draugai. Dabar pagalvoju, kad gal retokai susitikdavome. Buvome kartu nuo „Žuvėdros“ laikų, po to „Žalgirį“ kartu palaikydavome. Jis buvo linksmas, geras, nuoširdus draugas“, – DELFI sakė žinomas šokėjas.

V. Ignatavičius ir jo mylimoji, šokėja A. Bastytė susituokė prieš ketverius metus Klaipėdoje.

Žinomas šokėjas yra palaidotas Kauno Eigulių kapinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)