Patarimų, kaip geriau panaudoti svogūną, DELFI klausė šašlykų kepimo guru – jau daug metų Lietuvoje gyvenančio armėno, „Plento Grill & Wine“ savininko Garniko Kazariano. Jo teigimu, svogūnas yra puikus gelbėtojas, jei nepavyko šašlykui gauti jauno gyvulio mėsos ir rizikuojate valgyti kietą šašlyką.

„Jei jaučiate, kad nusipirkote nelabai gerą mėsą, pavyzdžiui, parduotuvėje neradote rožinės spalvos mėsos, buvo tik tamsesnė, vadinasi, senesnių gyvulių mėsa, kuri iškepus bus kietesnė – svogūnai yra išeitis. Supjaustykite juos žiedais, smulkiais kubeliais arba sutarkuokite. Iš pradžių mėsą apibarstykite mėgstamais prieskoniais, o tuomet įvilkite ją į svogūnų apvalkalą. Jie puikiai suminkštins mėsą“, – tikina jis.

Šašlyko marinavimui geriausiai tinka paprastas svogūnas, kuris auga kiekvieno lietuvio darže.

Svogūno ir mėsos santykis - vienas prie vieno, jei turime 1 kg mėsos, vadinasi, tiek pat svogūnų reikės marinatui.

Svogūnai, kuriuos panaudosite mėsos marinavimui, jau nebetinkami bus vartoti prie šašlyko.

Pasak pašnekovo, prie jau iškepto šašlyko tobulai tinka tiesiog stambiai supjaustytas šviežias svogūnas, kurį galima pabarstyti sukapotais žalumynais – kalendra arba krapais.

Tiems, kam norisi švelnesnio svogūno, pašnekovas rekomenduoja pašlakstyti svogūnus obuolių arba vynuogių actu, šiek tiek pabarstyti cukrumi, tačiau ilgai marinuoti nereikia – apie 5 minutes. Į marinatą taip pat galima įpilti šiek tiek vyno, kad svogūnai turėtų įmantresnio poskonio.

„Tiesa, rekomenduoju nesirinkti raudonojo svogūno, jis sudėtingas. Šiuose svogūnuose yra elementų, kurių žmogaus organizmas nevirškina, be to, jis yra labai aštrus“, – pasakojo G. Kazarian.

Pasak jo, raudonasis svogūnas gali būti labai skainiai iškeptas ant grilio, tuomet dingsta ryškūs skoniai ir lengviau tą svogūną valgyti.

Keptas svogūnas

Jis patarė eiti paprasčiausiu keliu – tiesiog perpjauti svogūną per pusę arba stambiai supjaustyti ir dėti ant griliaus, ir ši daržovė taps puikiu garnyru prie šašlyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)