Nors mokyklos laikais ji drąsiai eksperimentuodavo plaukų koloritu – teko būti ir raudonais, ir violetiniais, ir visomis vaivorykštės spalvomis, tačiau su aštuonioliktuoju gimtadieniu viskas pasikeitė ir Sandra nutarė, kad reikia ilgų plaukų.

„Nuo 18 metų pradėjau juos auginti ir nebedažyti margomis spalvomis. Man visada patiko blondinės, todėl juos dažau šviesiai“, – pasakojo ilgaplaukė iš Kauno.

Kaunietė viešumoje susilaukia daug aplinkinių žvilgsnių ir girdi visokiausių replikų bei komentarų. Dažniausiai – kad jos plaukai prikabinti.

„Vieni išdrįsta manęs paklausti, kiti – ne, treti siūlo susilažinti, kai vienas sako taip, o kitas – kitaip, o kaip yra iš tikrųjų, tai ateina ir paklausia manęs“, – kalbėjo ilgaplaukė.

Prieš metus moteris dėl įdomumo darėsi plaukų tyrimą nuo šaknų iki galiukų, kuris parodė, jog plaukų būklė puiki, galiukai sveiki ir nesuskilinėję, nors Sandra plaukų šaknis dažo kas mėnesį.

Sandra Vosylienė

Kasdienė priežiūra

Sandra plaukus kerpa per metus du kartus – rudenį, po saulės kaitros, o vėliau – pavasarį.

„Maždaug du kartus per metus pakerpu tuos išplonėjusius galus, nors jie nėra suskilinėję. Paskutinį kartą prieš šešis mėnesius plaukus patrumpinau net 8 centimetrais. Išėjau iš kirpyklos ir atrodė, kad plaukų neturiu – kaip palengvėjo“, – prisiminė ilgų plaukų savininkė.

Moteris į kirpyklą vaikšto vien dėl to, kad jos kirpėja kerpa karštomis žirklėmis.

„Kas tiki, kas netiki, bet mano plaukai anksčiau skilinėdavo, kai šukuodavau, jie nuo galiukų tiesiog trupėdavo. O mano kirpėja turi tas karštas žirkles ir po būtent tokių kirpimų aš pastebėjau, kad jie man pradėjo nebeskilinėti, pradėjo augti. Aš tuo tikiu, tikėjau ir manau, kad tos karštos žirklės padėjo man išsaugoti plaukų būklę“, – sakė Sandra.

Plaukus kerpa pagal mėnulio kalendorių

Ilgakasė neslėpė, kad pagal ją, per visą mėnesį yra tik viena diena, kai galima kirpti plaukus. Sandra plaukus kerpa pagal mėnulio kalendorių.

„Kai tai kam pasakau – vieni tiki, kiti – ne. Bet kai jau ateinu į kirpyklą, mano kirpėja sako: „Sandra, reiškia šiandien yra ta tinkama diena, pasakysiu klientėms“, – šypsojosi moteris.

Sandra Vosylienė

Nors susilaukus vaikų Sandrai plaukai ėmė labai slinkti, bet moteris pripažino, kad turi receptą, kuriuo labai tiki – čemeryčių vandenį maišo su aliejumi.

„Čia yra senovinis receptas ir tikrai ne nuo tų utelių, jis labai stiprina plaukus. Aliejus mainau – kartais alyvuogių, kartais sėmenų ar kokį turiu. Sumaišau tuos du ingredientus, įtrinu į plaukų šaknis, o likusius plaukus visus susuku ir juos šiltai laikau 20-30 minučių. Na, nežinau, bet man nustojo slinkti. Tokią procedūrą profilaktiškai atlieku kartą į mėnesį. Ir dabar man tikrai neslenka plaukai“, – pasakojo Sandra.

S. Vosylienė prisipažino, kad viešumoje niekada nėra buvusi palaidais plaukais. Į miestą moteris visada eina surištais ar supintais plaukais. Pasileidusi plaukus būna tik namie, kai susiriša kuodą ar susipina kasą, tada jaučiasi plaukų svoris. Niekada nėra dalyvavusi ir ilgakasių konkurse.

„Mano plaukai tikrai nėra ilgiausi Lietuvoje, tačiau, kai būnu namie, ir tie patys už rankenų kliūva. Turi žiūrėti, kad neprisėstum jų ir visada juos pasitraukti. Na, aš jaučiu, kad tuos plaukus turiu“, – sakė Sandra.

Plaukus Sandra plauna kartą per savaitę, tačiau tada jiems skiria ypatingą dėmesį – lepina, maitina kaukėmis ir puoselėja įvairiais aliejais.

„Jiems to vieno kartą per savaitę visiškai užtenka. Gal dėl to, kad šviesūs. Aš visada žinau, kurią savaitės dieną plaukus plausiu. Tai arba prieš tai majonezo kaukę pasidarau, arba tada kaukę, kurią užsitepu, ilgai palaikau, 20-25 minutes.

Majonezą praskiedžiu su vandeniu, kitu atveju yra labai lipnu. Visus tuos plaukus suvilgau, išmasažuoju gerai, susisuku juos ir palieku šiltai 20-25 minutes. Tie plaukai prisimaitina ir net krenta visai kitaip. Jokio riebalo ten nelieka, viskas susigeria, blizga. Tokia priemonė yra labai gera plaukams“, – savo receptą atskleidė moteris.

Sandra plaukų priemonėms per mėnesį išleidžia apie 50 eurų. Moteris vonioje turi labai daug skirtingų šampūnų ir kaukių, kurias visada maino, kad plaukai nepriprastų. Šampūnus ir kaukes iškart perka dideliais kiekiais – po litrą ar po pusę, nes labai daug jų sunaudoja.

„Jei nedarau kaukės su majonezu, tai vieną savaitę naudoju vienokią kaukę, kitą – kitokią. Taip elgiuosi, nes manau, kad plaukai prie vienos rūšies labai pripranta. O ir skirtingi aliejai bei vitaminai įsisavinami. Nėra taip, kad nusiperku vieną ir iškart sunaudoju jį.

Šampūną naudoju arba šviesiems, arba pažeistiems plaukams. Šepečius renkuosi arba natūralius iš arklių šerių, arba silikoninį. Visur vežiojuosi du šepečius – su natūraliu iššukuoju, o su šituo sulyginu plaukus.

Sandra Vosylienė

Plaukų šilką naudoju ant plaukų galiukų, o nenuplaunamą kondicionierių jau ant visų plaukų“, – sakė Sandra.

Plaukų ritualams moteris užtrunka vakarą. Sandra atskleidė, kad niekada nenaudoja plaukų džiovintuvo, jo net namie neturi.

„Kai grįžtu po darbo: išsiplaunu, uždedu kaukę, tada vėl išsiplaunu, tada palaikau su įvairiais aliejukais, purškalais ir tik tada išsileidžiu, išsišukuoju kiekvieną sruogą. Tada atsisėdu ir plaikstau juos – taip jie džiūsta. Būna, kad šlapiais plaukais nueinu ir miegoti – ant pagalvės pasitiesiu rankšluostį, sukeliu juos visus į viršų. Kartais, kai atsikeli, jie vis dar yra drėgni, tada juos susisukus nuvažiuoju į darbą ir tada pasileidžiu dar darbe“, – pasakojo IT srityje pardavimų vadybininke dirbanti moteris.

Sandra Vosylienė

Sandra su vyru augina du sūnus. Pasidomėjome, kaip reaguoja jos šeima į tokį išskirtinį moters grožį.

„Vyras juokauja, kada aš baigsiu traukti pinigus iš jo piniginės toms savo priemonėms. Daugiau iš vyro reakcijų nelabai susilaukiu, tačiau mano plaukais grožisi mano vaikai. Jie man neleidžia jų kirpti. Ir kai grįžau iš kirpyklos, nusikirpusi tuos 8 centimetrus, mano mažiukas sako: „Mama, kirpai plaukus?!“. O kai ateinu į mokyklą, jie mergaitėms giriasi: „Taip, čia mano mamos tikri plaukai“. Jie jais tikrai džiaugiasi“, – kalbėjo ilgakasė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (347)