Vis dėlto, po pusvalandžio lengvas lietutis virto galinga liūtimi su škvalo elementais, tad „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Urbonas buvo priverstas anksčiau nei planuota paskelbti oficialios treniruotės pabaigą.

Tiesa, nei futbolininkų, nei trenerių šis nedidelis nesusipratimas iš vėžių neišmušė.

„Treniruotė prasidėjo gerai, mėgavomės kokybiška aikštės danga. Iš pradžių nelijo, bet kai pradėjome žaisti tarpusavyje, atšniokštė labai stipri liūtis, įsisiautėjo vėjas, tad galiausiai treneriai nusprendė nutraukti treniruotę.

Iš tiesų, tokio atvejo per savo karjerą nepamenu. Bet nemanau, kad tai turės kokios nors įtakos mūsų pasirengimui rungtynėms. Esame gerai pasiruošę, tad mums svarbiausia buvo šiek tiek pajudėti, prasimankštinti, pajusti kamuolį ir aikštę. Iš tiesų, šį kartą mums užteko ir 40 minučių“, – po treniruotės teigė „Žalgirio“ gynėjas Rolandas Baravykas.

22 metų gynėjas Vilniuje vykusiose pirmose UEFA Europos lygos antrojo atrankos etapo rungtynėse su „Vaduz“ ekipa sėkmingai tvarkėsi su svečių antpuoliais ir sustabdė bene pavojingiausią varžovų ekipos žaidėją – Mohamedą Coulibaly.

„Tai tikrai galingas ir greitas žaidėjas, jis ne tik greitai bėga, bet ir puikiai žaidžia su kamuoliu. Tokį futbolininką reikia labai akylai prižiūrėti, pasitikti aukštai ir neleisti įsibėgėti, – paaiškino R.Baravykas. – Apskritai, varžovų komandoje pavojingiausi yra krašto saugai.

Greiti, techniški, mėgsta ir gali imtis iniciatyvos, žaisti individualiai. Mes žinome, kaip jie žaidžia, tad tikrai būsime pasiruošę neleisti jiems įsibėgėti.“

Šiandien „Žalgirio“ ir „FC Vaduz“ akistata Lichtenšteino sostinėje prasidės 20 val. Lietuvos laiku. Prieš atsakomąją dvikovą žalgiriečiai turi vieno įvarčio persvarą, tačiau R.Baravykas šio pranašumo nesureikšmino.

„Nereikia žiūrėti, kaip baigėsi praėjusios rungtynės. Koks bebūtų jų rezultatas, mūsų laukia dar viena dvikova, kurią mes turime laimėti. Mūsų pagrindinis tikslas – kelialapis į kitą etapą ir mes privalome jį pasiekti bet kokia kaina“, – pareiškė R.Baravykas.

Rolandas Baravykas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)