Aukso spalvos tiltas, laikomas dviejų milžiniškų akmeninių rankų, pastatytas Ba Na kalnuose, netoli Da Nango, centriniame Vietname. Tai dar vienas išskirtinis pėsčiųjų tiltas, kokių pasaulyje jau ne vienas. Birželį atidarytas „Cau Vang“ (reiškia „auksinis tiltas“) yra 150 metrų ilgio ir kabo 1400 metrų virš jūros lygio aukštyje. Nuo tilto atsiveria nuostabus vaizdas į žalius kalno šlaitus. „TA Landscape Architecture“ sukurtam tiltui pastatyti prireikė vos metų.

Cau Vang tiltas Vietname

Ba Na kalnų kurortas XX amžiaus pradžioje buvo pamėgta Prancūzijos valdžios atostogų vieta, tačiau po 1945 metų revoliucijos prieš kolonijinę valdžią buvo gerokai apleistas. Šioje vietovėje galima išvysti Prancūzijos kaimų ir sodų tikslių kopijų, čia yra ir 5,8 kilometro ilgio lynų kelias. Keliantis lynų keliu vis dar galima išvysti originalių vilų liekanas.

„Cau Vang“ papildė neįprastų pėsčiųjų tiltų gretas. Tokių galima išvysti visur, pradedant Ajovos valstija ir baigiant Indija. Ir dažniausiai tokie tiltai patys savaime yra daugiau architektūrinis pareiškimas, nei aksesuaras ir taip populiarumo nestokojančioje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)