32-ejų Ramino Parsos nufilmuotame sukrečiančiame vaizdo įraše girdėti, kaip lėktuvui rėžiantis į žemę šaukia žmonės, verkia vaikai ir kūdikiai, praneša metro.co.uk.

Keleivis ėmė įrašinėti, kai lėktuvas pakilo iš Duarango tarptautinio oro uosto. Dangus buvo pilkas, ant langų krito lietaus lašai. Po kelių sekundžių R. Parsai tapo sunku suvaldyti savo telefoną: lėktuvas rėžėsi į žemę, jo salonas prisipildė dūmų.

Vaizdo įraše girdisi, kaip du keleiviai ispaniškai šaukia: „Atidarykite duris!“. Lėktuvui užsiliepsnojus, keleiviams pavyko iš jo ištrūkti.

„Buvo išties labai pavojinga. Lėktuvas užsiliepsnojo per kelias sekundes“, – žurnalistams sakė keleivis iš Čikagos Lorenzo Nunezas, lėktuvu skridęs su žmona ir dviem sūnumis.

„Mes pajutome sparčiai artėjančias liepsnas. Buvo pilna dūmų“, – dienraščiui „El Sol“ pasakojo keleivė Jaquelin Flores.

Per į Meksiko miestą turėjusio skristi lėktuvo avariją iš viso sužeista 18 žmonių, įskaitant 38-erių orlaivio kapitoną Carlosą Galvaną Meyraną, kurio būklė kritinė, tačiau stabili. Viena mergaitė patyrė antro laipsnio nudegimus.

Keturi skrydžio įgulos nariai giriami už didvyriškumą per itin trumpą laikotarpį išgelbėjus visus 99 keleivius.

Orlaivis „Embraer 190“, turėjęs skristi iš Durango į Meksiką, sudužo apie 16 val. vietos (trečiadienį, 0 val. Lietuvos) laiku. Lėktuve buvo 97 keleiviai ir keturi įgulos nariai, informavo Meksikos susisiekimo ministras Gerardo Ruizas Esparza.

„Patvirtinta, kad reisą #AM2431 ištikusi nelaimė gyvybių nepareikalavo“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Durango valstijos, kur nutiko incidentas, gubernatorius Jose Rosasas.

„Maždaug 85 žmonės sužeisti“, – televizijai „Milenio“ sakė Durango civilinės saugos valdybos atstovas Alejandro Cardoza. Pasak jo, esama ir sunkiai sužeistų, tačiau dauguma lėktuve buvusių žmonių patyrė „labai nesunkių“ sužalojimų.

Buvo matyti, kaip dešimtys nesunkiai nukentėjusių keleivių palieka pievoje gulintį lėktuvą, apgaubtą tirštų pilkų dūmų debesiu.

Į ligoninę buvo paguldyti 49 sužeisti keleiviai, o likusiems buvo leista vykti namo.

„Gaisras įsiplieskė po avarinio nusileidimo. Laimei, niekas neapdegė“, – sakė A. Cardoza.

Su bepilotės skraidyklės pagalba padarytoje nuotraukoje, kurią gavo naujienų agentūra AFP, matyti kilimo ir tūpimo tako pabaigoje esančiame lauke gulintis orlaivis.

Teko šokti iš lėktuvo

„Buvome ant kilimo ir tūpimo tako, kai matomumas pablogėjo“, – AFP sakė 47 metų namų šeimininkė Jacqueline Flores, keliavusi su savo 16-mete dukra.

„Kai jau buvome gana aukštai, atrodė, kad lėktuvas tuoj išsilygins, tačiau staiga jis nukrito“, – pasakojo moteris.

„Nukritome ant kilimo ir tūpimo tako ir tada slydome, kol orlaivis sustojo“, – sakė Durange gimusi J. Flores, keliavusi į Kolumbiją, kuri šiuo metu gyvena.

Pasak moters, lėktuvui sustojus brūzgynais apaugusiame lauke, ji užuodė dūmus.

„Atsisegiau saugos diržą ir tada išvydau liepsnas. Supratau, kad turime šokti iš lėktuvo“, - pasakojo ji.

„Lėktuvas korpusas buvo lūžęs ir greta mūsų žiojėjo skylė. Pasakiau savo mergaitei: „Turime pro čia iššokti.“ Tai ir padarėme“, – sakė J. Flores.

Pasak gubernatoriaus J. Rosaso, keleiviai padėjo vieni kitiems skubiai evakuotis iš lėktuvo per avarijos metu jo korpuse atsivėrusius plyšius.

1981 metų liepą šiaurinėje Čihuahua provincijoje leisdamasis sudužo „Aeromexico“ orlaivis. Per katastrofą, įvykusią esant prastoms oro sąlygoms, žuvo 32 žmonės.