Dvasininkui buvo pareikšti kaltinimai terorizmu ir jis Turkijos kalėjime praleido beveik dvejus metus. Anksčiau šį mėnesį jam skirta įkalinimo bausmė pakeista namų areštu.

„Mūsų įsitikinimu, jis yra nesąžiningo ir neteisingo sulaikymo auka“, - sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah'a Sanders.

Atstovės teigimu, sankcijos skiriamos dviem Turkijos ministrams, kuriems teko svarbiausias vaidmuo sulaikant JAV pastorių.

Sankcijų teisingumo ministrui Abdulhamitui Gului ir vidaus reikalų ministrui Suleymanai Soylu įvedimas dar labiau padidino įtampą tarp JAV ir Turkijos, Ankarai žadant imtis atsakomųjų priemonių.

Jungtinės Valstijos ne kartą prašė paleisti pastorių. S. Sanders teigimu, prezidentas Donaldas Trumpas „daug kartų“ aptarė šį klausimą su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Praėjusią savaitę D. Trumpas pagrasino Turkijai didžiulėmis sankcijomis, jei nedelsiant nebus paleistas pastorius. Turkija savo ruožtu pareiškė, kad JAV reikalavimai paleisti poną A. Brunsoną yra „nepriimtini“, ir teigė, kad Turkija niekada nenusileis niekieno grasinimams.