Darbo skelbimas pasirodė „Open Job Metis“ platformoje, jį paskelbė su „Ferrero“ dirbanti tyrimų ir plėtros bendrovė „Soremartec Italia“. Iki šiol skanauti ir vertinti buvo prašoma esamų bendrovės darbuotojų, tad tai pirmasis kartas, kai kreipiamasi pagalbos į neprofesionalus.

Kaip teigiama skelbime, norint gauti šį darbą, nereikia jokios konkrečios patirties. Atrinktiems asmenims teks penkias dienas per savaitę dirbti Italijos Albos mieste. Naujų darbuotojų ieškantys darbdaviai pateikia vos du reikalavimus: norime jokių alergijų neturinčių ir kompiuteriu naudotis mokančių degustatorių.

Skelbime akcentuojama, jog reikalingi degustatoriai, kurie galės pateikti nepagražintus konkrečių produktų vertinimus ir priduriama, kad būtų geriau, jei vertinimų nelemtų informacija apie maistinius ar organoleptinius aspektus.

Atrinkti kandidatai privalės dalyvauti mokymuose, kurie prasidės rugsėjo 30 dieną, kurių metu išmoks teisingai jausti ir vertinti skonius bei kvapus ir teisingai apibūdinti savo skonio receptorių patirtis. Pasibaigus mokymams, bus atrinkta 40 žmonių, kurie bus padalinti į dvi grupes, skelbia vietos dienraštis „Torino Repubblica“.

Vasarį bendrovė, gaminanti garsiuosius „Oreo“ sausainius ir „Cadbury“ užkandžius, taip pat apsiskelbė ieškanti „šokolado ir kakavos gėrimų degustatoriaus“ bei trijų „šokolado degustatorių“. Iš būsimų darbuotojų buvo tikimasi jautrių skonio receptorių ir aistros konditeriniams gaminiams.

Be to, kaip teigiama skelbime, iš tokio darbo norinčių tikimasi puikių anglų kalbos žinių ir atvirumo naujovėms. Skelbime taip pat minimos visos socialinės garantijos ir galimybė įsigyti papildomą gyvybės draudimą. Degustatorių laukia vos 7,5 valandų darbo savaitė ir 11 dolerių valandinis atlyginimas. Darbo vieta – Redingas, Anglija.

Praeitais metais bendrovė jau ieškojo tokių darbuotojų ir tada per pirmąsias 24 valandas sulaukė 1500 gyvenimo aprašymų. Iš viso jų būta 6 tūkst. Šis skelbimas tapo penktuoju daugiausia peržiūrų sulaukusiu darbo skelbimu „LinkedIn“ platformoje 2017 metais.

„Šokolado degustatoriai gyvybiškai svarbūs mūsų verslui, nes jų indėlis kuriant tobulus produktus tiesiog neįkainojamas. Negaliu sulaukti, kam šiais metais pavyks prisijungti prie mūsų 4 tūkst. šokoladą dievinančių darbuotojų visoje Didžiojoje Britanijoje“, – tada „The Sun“ sakė už degustatorių darbą atsakinga Afsha Chugtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)