Šiemet į interaktyvų lenktynių žemėlapį įtraukta beveik 100 vietų, kurias, pasak varžybų organizatorių, aplankyti turėtų kiekvienas lietuvis. Daugelis objektų susiję su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorija.

Organizatoriai sako, kad varžybos tęsis parą. Norint jose dalyvauti, reikės tik automobilio ir bendraminčių komandos, kuri bus pasiruošusi keliauti drauge. Užsiregistruoti galima čia. Kartu su lietuviais rungsis ir baltarusiai, jau įgiję patirties tokio tipo varžybose savoje šalyje.

Varžybų principas nėra sudėtingas: žemėlapyje surinktos vietos, kiekviena iš jų turi iš anksto priskirtą balų skaičių. Kiekvienai komandai surinkti balai bus įskaityti tuomet, kai objektas bus aplankytas. Tam, kad maršruto planavimas būtų sudėtingesnis, taškai bus paskelbti prieš pat startą.

Kiekvienos komandos užduotis – surinkti kuo daugiau taškų. Tačiau, pabrėžia organziatoriai, už kiekvieną Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą bus skiriami baudos taškai.

Iškilmingas lenktynių „24 valandos istorijų be sienų. Lietuva“ startas bus paskelbtas rugpjūčio 4 dieną, 12 val. Nuotykis pasibaigs praėjus lygiai parai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)