Užbaigus įsigijimo sandorį, Lietuvoje veikiantis apdailos, sodo prekių ir statybinių medžiagų parduotuvių tinklas „Ermitažas” galutinai susijungė su analogišku ir didžiausiu prekybos tinklu Estijoje „Bauhof”, kartu tapdami pagal apyvartą trečiu didžiausiu „pasidaryk pats” sektoriaus parduotuvių tinklu Baltijos šalyse.

Pranešama, kad „Bauhof Group” įsigijimas buvo finansuojamas iš „ERMI Group” nuosavo kapitalo bei bendrovės „Vilniaus prekyba“ paskolomis. Planuojama, kad tęsiant „ERMI Group“ formavimą dar šiemet ji įsigis UAB „Ermitažas“ akcijas iš „Vilniaus prekybos“. Numatant tolimesnę „ERMI Group“ plėtrą Baltijos šalyse, nuspręsta padidinti bendrovės įstatinį kapitalą, kuris dabar pasiekė 10,5 mln. eurų.

Iš bendrovės „Bauhof Group“ stebėtojų tarybos ir valdybos pasitraukė buvusiojo akcininko „MyInvest Estonia“ atstovai. „Bauhof Group“ stebėtojų tarybos nariais išrinkti „ERMI Group“ generalinis direktorius Marijus Kriščiūnas, komercijos direktorė Agnė Voverė, finansų direktorė Birutė Fokienė, o valdybos nariais liko esami: bendrovės direktorė Irina Raudsepp, pardavimų direktorius Enn Lamp ir finansų direktorius Indrek Veevo.

Bauhof
Pasak M. Kriščiūno, „Bauhof Group” jau seniai pirmauja Estijos apdailos, sodo prekių ir statybinių medžiagų sektoriuje ir praeitais metais pagal apyvartą tapo pirmuoju „pasidaryk pats“ prekybos tinklu Estijoje. Be to, tiek „Bauhof Group“, tiek „Ermitažas“ gerai žinomi tiekėjai statybų bendrovėms ir meistrams, lygiagrečiai išplėtoję didmeninės prekybos sritį, leidžiančią stabiliai bei kryptingai didinti šių pardavimų apimtis. Abi įmonės taip pat vysto prekybą internetu.

M. Kriščiūno teigimu, džiugina ir faktas, kad naujai susijungusių Lietuvos ir Estijos įmonių darbuotojai labai pozityviai vertina įvykusį sandorį. Šį pokytį jie priima kaip galimybę tobulėti, dirbti ir siekti karjeros tarptautinėje kompanijoje bei pasinaudoti abiejų šalių teigiama patirtimi.

„Bauhof“ yra Estijos statybinių medžiagų mažmeninės rinkos lyderis. „Bauhof“ 2017 m. pardavimų pajamos buvo 97 mln. eurų, grynasis pelnas siekė 3,1 mln. eurų. „Bauhof“ turi 13 parduotuvių Estijoje, bendrovėje dirba 450 darbuotojų.

„Ermitažo“ 2017 m. pardavimų pajamos buvo 85,7 mln. eurų ir grynasis pelnas 2,2 mln. eurų. „Ermitažas“ turi 9 parduotuves Lietuvoje, bendrovėje dirba 690 darbuotojų. „Ermitažas“ priklauso „Vilniaus prekybos“ įmonių grupei – vienai didžiausių prekybos bendrovių Baltijos šalyse ir Centrinės bei Rytų Europos regione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)