Pasak tvenkinio nuomininkų, Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos, atstovo Arūno Pračkailos tvenkinį paskelbti limituotos žvejybos vieta privertė agresyvios žvejų atakos. Žinodami, kad į telkinį priveista daug karpių ir kitų vertingų žuvų, meškeriotojai nualino tvenkinį. Daugiausia problemų sukėlė godumas – iš žvejybos meškeriotojai vilko ne tik didelius laimikius, bet ir vos paaugti spėjusias žuvis.

Nors Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugija siekė tvenkinį paversti karpių „pagavai – paleisk“ žūklės vieta, aplinkosaugos ekspertai paragino įvesti taisyklę paleidinėti visas žuvis. Taip nuspręsta dėl to, kad pastaraisiais metais meškeriotojai smarkiai nualino žuvų išteklius. Vien per tris šių metų mėnesius iš tvenkinio dingo apie 6000 lynų.

Dažnu žvejų grobiu tapdavo ir ką tik įžuvinti karpiukai, kuriais nuolat įžuvinamas Dovydiškių tvenkinys. Per praėjusius metus į jį buvo prileista apie 750 kg karpių, kainavusių 3500 eurų.

Dabar, paskelbus tvenkinį limituotos žūklės zona, žvejams teks susitaikyti su naujais žvejybos įkainiais – para žūklės šiame tvenkinyje kainuos 14 eurų. Taip pat tvenkinio nuomininkai ketina nuraminti brakonierius. Šiam tikslui visoje teritorijoje įrengta keliolika visą parą vaizdą įrašančių kamerų.

Sprendimu įtvirtinti tvenkinyje „pagavai – paleisk“ taisyklę buvo patenkinti ne visi vietos meškeriotojai, tačiau idėjos sumanytojai tvirtina siekiantys palaikyti europietišką žvejybos kultūrą ir ateityje trofėjinių karpių meškeriotojus sudominti įspūdingo dydžio laimikiais.