Auksine valstija vaidinamos Kalifornijos rajonus buvęs policininkas Josephas Jamesas DeAngelo terorizavo ne vienerius metus: žagino ir žudė, informuoja news.com.au.

Policija įtaria, kad J. J. DeAngelo, kuriam šiuo metu 72 m., naudodavosi kanalizacijos sistema, kuri rajonus jungė po žeme.

Bylose aprašyta 50 atvejų, kurių aukos – moterys, vaikai ir poros – buvo apiplėšti, surišti, patyrė smurtą, bet visgi liko gyvi. Aprašyti ir 12 žmogžudystės atvejų.

Teisėsaugininkai sulygino DNR mėginius su turimais spermos ir kraujo duomenimis. Pagal seksualinio pobūdžio, sadistinius, žiaurius, vykdomus pasimėgaujant nusikaltimus įvairiuose regionuose buvo sudaryti keli nusikaltėlio apibūdinimai.

Beveik visos aukos apibūdino žudiką kaip 175 m ūgio baltąjį stambiomis kojomis, o mačiusieji jo lytinį organą teigė, kad jis labai mažas.

Žudikas, grasindamas peiliu arba pistoletu, surišdavo aukoms rankas už nugaros, žagindavo arba reikalaudavo suteikti jam seksualinį pasitenkinimą.

Policijos protokole rašoma, kad jis buvo išblyškęs, kresnas vyras cypiančiu balsu, beveik dvejus metus įvairiais nusikaltimais šiurpinęs Viseilijos miestelio gyventojus. Per tą laiką jis 120 kartų įsilaužė į žmonių namus.

Nedidelio Viseilijos miestelio, esančio 340 km į Šiaurę nuo Los Andželo, gyventojus jis terorizavo nuo 1974 m. kovo iki 1975 m. pabaigos.

Iš bylų aiškėja šiurpus ryšys tarp J. J. DeAngelo ir nusikaltimų, jo įvykdytų dirbant policininku Kings apygardos visuomenės saugumo akademijoje. Akademija buvo gatvių, kuriose siautėjo užpuolikas, epicentras.

Viseilija buvo už 20 min. kelio automobiliu nuo Ekseterio, kuriame J. J. DeAngelo dirbo policininku.

1975 m. rugsėjį vyras įsilaužė į Sequoias koledžo profesoriaus Claude‘o Snellingo namus. Dar prieš pusę metų profesorius aptiko po neįgalios dukters miegamojo langu įsibrovėlį ir jį išvijo. Antrą kartą nusikaltėlis su slidininko kauke pasirodė 2.20 val. naktį ir bandė pagrobti profesoriaus dukterį. Pagrobėjas du kartus šovė į C. Snellingą, profesorius vėliau mirė.

Regis, nusikaltėlis vienu žingsniu aplenkė policininkus. Kai kurie įtarė, kad jis – vienas iš kolegų. Deja, bandydami sugauti nusikaltėlį, policininkai susidūrė su naktiniais patruliais, pateko į kelias pasalas.

1975 m. gruodžio 10 d. detektyvas Billas McGowenas slėpėsi garaže West Kaweah aveniu, Viseilijoje – šioje teritorijoje ypač mėgo puldinėti Viseilijos užpuolikas. Staiga jis pastebėjo pro langą belipantį įsibrovėlį. Jis puolė vytis įsilaužėlį, pagrasino jam ginklu ir pašvietė žibintuvėliu į veidą. Įtariamasis nusiėmė slidininko kaukę ir plonu, gana moterišku balsu ėmė maldauti pasigailėti. Vieną ranką jis laikė iškėlęs, bet kitą staiga įkišo į kišenę ir šovė į B. McGoweno žibintuvėlį.

Viseilijos nusikaltėlis pabėgo, jo išpuoliai baigėsi. Gana greitai po šio incidento J. J. DeAngelo išvyko gyventi į Sakramentą.

1976 m. birželį prasidėjo seksualinio pobūdžio išpuoliai – vyras sekdavo namus, galiausiai įsilauždavo ir žagindavo moteris.

Be kelnių po namus vaikštantį vyrą praminė Rytinio regiono žagintoju.

Iš pradžių jis pasekdavo vienas arba tik su vaikais moteris, vėliau, per trejus savo nusikaltimų metus, ėmė puldinėti ir poras.

J. J. DeAngelo buvo užaugęs Sakramento apygardoje, lankė Folsomo vidurinę mokyklą, esančią netoli Folsomo kalėjimo.

Tiek mokykla, tiek kalėjimas yra už 20 min. kelio automobiliu nuo Rančo Kordova miestelio, kuriame žagintojas įvykdydavo daugiausia išpuolių.

1976 m. spalio 18 d. viena Rančo Kordova gyventoja grįžo namo. Lipančią iš automobilio ją užpuolė vyras – viena ranka jis užčiaupė jai burną, kita pridėjo prie gerklės peilį. Jis surišo jai rankas ir kojas, užkimšo burną, užrišo akis, o pats išvažiavo jos automobiliu.

Kita dvi dukteris auginanti moteris pabudo 3.15 val. naktį nuo neįprastų garsų. Ji pamatė vyro, bandančio atidaryti langą, siluetą, atsisėdo lovoje, tada pabudo viena duktė. Motina su dukterimi nubėgo į virtuvę paskambinti. Netrukus jos išgirdo krintančio karnizo garsą. Prieš jas išdygo vyras su lazda rankoje ir pistoletu kitoje rankoje. Jis buvo be kelnių ir be trumpikių. Vyras liepė joms nejudėti, bandė vieną iš jų surišti, trenkė lazda, tada pabėgo pro kitas duris.

Vėliau vyras nusitaikė į poras – vyrus surišdavo, o žmonas išsivesdavo į kitą kambarį ir išžagindavo.

Pasak teismo protokolų, pirmas Rytų regiono žagintojo nusikaltimų etapas Sakramente baigėsi 1978 m. vasario 2 d.

Kaip rašyta teismo dokumentuose, šiek tiek po 21 val. JAV karinių oro pajėgų seržantas Brianas Maggiore‘as su žmona Katie (30 m.) išvedė šunį pasivaikščioti į ramų viduriniosios klasės Cordova Meadows rajoną Rančo Kordovoje.

Buvo tamsu, švietė tik jaunas mėnulis, žibintai namų priebučiuose ir pora žibintų prie kelio. Tuo metu Cordova Meadows rajone buvo dažni nusikaltimai, įsilaužimai, buvo įvykdyti keli seksualinio pobūdžio nusikaltimai. Porą užpuolė vyras. Kaimynas pasakojo, kad įvyko žiaurus susirėmimas, paskui pora spruko per spragą tvoroje. B. Maggiore‘ą galiausiai pašovė, jis nebegalėjo kalbėti. Nusikaltimo vietoje, kur buvo pašauti Brianas ir Kate, netoli gulinčio Briano rado išvertą batų raištelį. Brianą ir Kate išvežė į ligonines, jie abu mirė nuo šautinių žaizdų.

Baigėsi pirmas etapas, prasidėjo antras.

Įsilaužimai ir užpuolimai tęsėsi, tik dabar policija ieškojo žudiko.

Nusikaltėlio, kurį vėliau pavadino „Auksinės valstijos žudiku“, „Viseilijos užpuoliku“ ir „Rytų regiono žagintoju“, skiriamosios ypatybės buvo bebaimiškumas, žiaurumas, skrupulingas nusikaltimų planavimas ir sadistiniai žaginimai.

Teismo dokumentuose rašoma, kad nusikaltėlis (tiek Auksinės valstijos žudikas, tiek Viseilijos užpuolikas ir Rytų regiono žagintojas) pavogė iš aukų daugybę asmeninių daiktų – daugiausia juvelyrinių dirbinių. Kalifornijos apygardos prokuroras sako manantis, kad „J. J. DeAngleo tebeturi tuos daiktus“, tik nekonkretizuoja, ar daiktai buvo rasti J. J. DeAngelo namuose po jo suėmimo.

Teisėsaugininkai ruošdamiesi suimti pensininką J. J. DeAngelo, kuris gyveno su giminaičiais Sitrus Haitse, vos už 15 km nuo ankstesnių nusikaltimų epicentro, turėjo ir daugiau įkalčių, ne vien DNR pavyzdžius.

Teisėsaugininkams užfiksavus visus J. J. DeAngelo nusikaltimus, vėliau policijai vykdant paieškas, jis rinko visą susijusią informaciją. Teisėsaugininko teigimu, žudikai maniakai ir žagintojai dažnai sudaro savo nusikaltimų dienoraščius, žurnalus.