Gynybos ministerijos skelbiamais duomenimis, mokymuose dalyvaus apie 3 tūkst. karių iš 13 valstybių.

Iki rugpjūčio 15-osios vyksiančiose pratybose dalyvaus Gruzijos, JAV, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Estijos, Prancūzijos, Lietuvos, Lenkijos, Norvegijos, Turkijos, Ukrainos, Azerbaidžano ir Armėnijos kariai.

Į Gruziją iš Europos buvo atgabenta amerikiečių karinės technikos, įskaitant šarvuotuosius transporterius „Stryker“, pėstininkų kovos mašinas „Bradley“ ir penkis tankus „M1A2 Abrams“. Ši technika buvo atplukdyta jūra iš Rumunijos Konstancos uosto į Počio uostą Gruzijoje.

Dalis karinės technikos, pavyzdžiui, šarvuotieji transporteriai „Stryker“, važiavo į netoli Tbilisio esančią Vazianio karinę bazę, pakeliui sustodami didesniuose miestuose. JAV kariai, dalyvaujantys kasmet rengiamose pratybose „Noble Partner“, jau antrus metus rengia simbolinį šarvuočių maršą Gruzijos teritorijoje.

Be kita ko, pratybose dalyvaus ir JAV kariniai sraigtasparniai „AH-64 Apache“ ir „UH-60 Black Hawk“.

Iš viso mokymuose dalyvaus 1 170 amerikiečių karių, įskaitant JAV pėstininkų pajėgų Europoje Antrąjį kavalerijos pulką.

Gruzijos gynybos ministerijos duomenimis, mokymuose dalyvaus apie 1,3 tūkst. gruzinų ginkluotųjų pajėgų karių bei 500 kitų šalių karių, taip pat apytiksliai 140 kovinės technikos vienetų.

Kaip anksčiau pareiškė Gruzijos gynybos ministras Levanas Izorija, tarptautiniai mokymai „Noble Partner“ Gruzijoje rengiami ketvirtą kartą.

Anot jo, „šiemet padaugėjo šalių ir kariškių, dalyvausiančių pratybose“.

„Tai dar kartą patvirtina, kad JAV ir kitos šalys – NATO narės ir Aljanso partnerės – vis labiau remia Gruziją“, – nurodė ministras.

L. Izorija pridūrė, jog manevrų tikslas – sustiprinti taiką ir stabilumą regione.