32372, tiek vien tik juridinių asmenų prašymų dėl užseniečių iš trečiųjų šalių kvietimų į Lietuvos Respubliką 2017 metais patvirtino migracijos tarnybos. Daugiausia užseniečiai į mūsų šalį kviečiami darbo tikslais.

Štai ir Vilniuje veikiančios užkandinės „Pancho“ vadovė Ieva Bartkutė neslepia, kad svarsto galimybę ateityje įdarbinti kelis užsieniečius ir, anot pašnekovės, tam yra net kelios priežastys.

„Kaip ir daugelis viešojo maitinimo įstaigų, mes nuolat susiduriame su sunkumais, kaip susirasti gerą, kvalifikuotą virėją ar aptarnaujantį personalą. Lietuviai tiesiog nebenori šiose srityse dirbti, o ir restoranų rinka yra tokia didžiulė, kad tiesiog labai trūksta darbuotojų ir ateityje tai bus neišvengiama“, – pasakoja I. Bartkutė.

Užkandinės direktorė pasakoja, kad jos atstovaujamai įmonei jau yra tekę įdarbinti užsenietį, tiesa, jis buvo atvykęs iš vienos Europos Sąjungos valstybių.

„Kitame mūsų įmonės restorane buvome pasikvietę meksikietį šefą, kuris jau 15 metų gyvena Londone. Atvažiavęs iš svečios šalies jis mums padėjo sukurti kūrybinį valgiaraštį. Ką mes iš šios patirties galime pasakyti? Buvome labai patenkinti jo darbu. Jis pats yra meksikietis, pažįsta tą kultūrą, sukūrė naujų receptų, padėjos sudaryti restorano technologines korteles. Restoranų rinkoje turėti šefą iš ten, kur specializuojasi tavo virtuvė, manau, labai gerai“, – teigė pašnekovė.

Ievos Bartkutės paprašėme užpildyti elektroninį prašymą ir juo pakviesti užsienietį laikinai atvykti į Lietuvą. Kaip sekėsi tai padaryti, kviečiame žiūrėti vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)