Agentūros duomenimis, vairuotojai taip pat pažadėjo apsvarstyti Katalonijos valdžios prašymą teikti keleiviams bent minimalias paslaugas.

Taksistų streikas Barselonoje tęsiasi jau kelias dienas. Pramonės sektoriaus darbuotojai, blokavę judėjimą viena iš centrinių miesto gatvių, tikisi išsireikalauti apribojimus specialių licencijų, kuriomis naudojasi „Uber“ ir „Cabify“ darbuotojai, išdavimui.

Katalonijos taksistų streiką jau palaikė jų kolegos iš Madrido ir kitų Ispanijos miestų. Labiausiai dėl streiko nukentėjo turistai, atvykstantys į Ispaniją ir iš jos išvykstantys. Šalies oro uostų ir oro transporto valdybos (AENA) duomenimis, Madrido, Barselonos, Alikantės, Valensijos, Sevilijos, Bilbao ir Santandero oro uostai liko be taksi. Šalies plėtros ministerija pirmadienį pradėjo derybas su profsąjungomis, siekdamos sureguliuoti konfliktą. Vis dėlto kol kas taksistų netenkina valdžios pasiūlymai.

Ispanijos taksistai jau ne kartą rengė įvairias protesto akcijas prieš „didėjančią nesąžiningą „Uber“ ir Cabify“ konkurenciją“. Demonstracijos prieš tokių bendrovių, teikiančių pavėžėjimo paslaugas internetu, veiklą vyko ir kitose Europos šalyse, įskaitant Vengriją, Italiją, Portugaliją bei Prancūziją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)