Juosta buvo apdovanota net 3-imis prizais. Prizą už geriausią vyrišką vaidmenį gavo aktorius Dmitrijus Nagijevas nepaprastai emocionaliai įkūnijęs pagrindinį herojų Vitalijų Kalojevą. Taip pat filmas buvo apdovanotas spaudos prizu bei žiūrovų simpatijų prizu.

Kaip skelbiama spaudos pranešime, filmas „Pasmerktasis“, kuris Lietuvoje bus pristatytas rugsėjo 28 dieną, sukurtas pagal tikrą inžinieriaus Vitalijaus Kalojevo, vyro, aviakatastrofoje netekusio visos savo šeimos, istoriją. Kino festivalyje žiūrint šį filmą visa salė – tiek moterys, tiek vyrai – verkė. Emocijos buvo tikros ir dar skaudesnės dėl to, kad salėje buvo ir pats Kalojevas. Pasibaigus pabaigos titrams, žiūrovai dar ilgai negalėjo pakilti iš savo vietų ar kalbėtis...

2002 metais Vitalijus Kalojevas neteko savo žmonos ir dviejų vaikų per aviakatastrofą, kuri įvyko dėl kompanijos „Skyguide“ dispečerio neatidumo. Ši klaida kainavo 71 žmogaus gyvybę. Kalojevas nutarė susirasti dispečerį ir pareikalauti atsiprašymo. Susitikimas baigėsi dispečerio nužudymu. Šis įvykis apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą, buvo sekamos visos naujienos, lemiančios rusų inžinieriaus likimą. Gavęs aštuonerius metus kalėjimo, Vitalijus Kalojevas buvo paleistas anksčiau bausmės laiko, kadangi kerštą įvykdė būdamas afekto būsenoje.

Filmo „Pasmerktasis“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)