Trakų r. Valų kaime gyvenantis žmogus sako, kad augindamas šį gigantą nesiėmė jokių specifinių veiksmų, jo kaip nors ypatingai netręšė ir nepuoselėjo. Gigantas, kaip teigia šeimininkai, sveria 1349 gr.

„Net nesitikėjom, kad toks išaugs. Įvairias daržoves sau, ne pardavimui, auginame keliolika metų. Tiesiog iš kaimynės pirkome daigus ir pasodinome į šiltnamį“, – prisimena Vladimiras.

Jie pasirinko Kijevlianka veislę. Jis nebuvo tręšiamas kitaip, nei visi kiti raudonskruosčiai. Daias pasodintas gegužę, pakankamai vėlai, kaip šiai daržovei. Tačiau kai šeimininkai pamatė, kad vienas iš pomidorus, dar būdamas žalias, gali sverti kilogramą, jo neskynė, parėmė kelmu, kad nesulaužytų stiebo. Praeitą savaitę, kai buvo daug saulės ir jis suminkštėjo ir buvo nuskintas idant nepradėtų gesti.

„Dabar jis mūsų šaldytuve. Sukviesime kaimynus ir visi po gabaliuką suvalgysime“, – dėlioja V. Lenskij ir sako, kad dabar šiek tiek gailis, kad papildomai nepatręšė ir lapų nenuskabė. Tada gal būtų pavykę pasiekti lietuvišką rekordą.

Wikipedia duomenimis, Lietuvoje patys didžiausi išauginti pomidorai:

1,57 kg – Pagal Lietuvos rekordų registravimo agentūrą „Factum“, 1993 m. tiek sveriantį pomidorą užaugino Vilkaviškyje gyvenantys Vanda ir Rimas Unguraičiai. Iki šiol tai didžiausias išaugintas pomidoras Lietuvoje.

1,2 kg sveriantis pomidoras 2005 metais buvo užaugintas Lazdijų rajone.

1,130 kg svorio pomidoras buvo užaugintas 2012 metais.

Didžiausias pasaulyje išaugintas pomidoras buvo užregistruotas Kinijoje, jis svėrė 15,6 kg.

Didžiausias pomidoras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)