„(Įtariamieji) turėjo peilių ir šaunamųjų ginklų“, – pareiškė ministras Ramazonas Hamras Rahimzoda.

Atakos taikiniu tapo grupė dviratininkų iš JAV, Šveicarijos, Nyderlandų ir Prancūzijos.

Tarp žuvusiųjų yra du amerikiečiai, olandas ir šveicaras.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, incidentas įvyko sekmadienį apie 15 val. 30 min. vietos (13 val. 30 min. Lietuvos) laiku vienoje automagistralėje Dangaros rajone pietvakariniame Chatlono vilajete, už 150 km į pietus nuo sostinės Dušanbė.

Trys turistai žuvo įvykio vietoje, dar vienas vėliau mirė ligoninėje. Dar du užsieniečiai buvo sužeisti.

„Vienas turistas buvo sužeistas peiliu; jam teikiama medicinos pagalba. Aukos būklė – stabili“, – nurodė R. H. Rahimzoda, bet šio asmens pilietybės nepaminėjo.

Ligoninėje gydomas dar vienas sužeistasis, o kitas grupės narys – prancūzas – nenukentėjo ir yra apklausiamas policijos, sakė ministras.

Pasak VRM vadovo, su šia ataka siejami du įtariamieji „pasipriešino areštui“ ir buvo nukauti, o dar keturi asmenys buvo sulaikyti.

Policija taip pat ieško kitų įtariamųjų.

„Nagrinėjame visas galimybes, – baudžiamojo tyrimo eigą komentavo R. H. Rahimzoda. – Negalime pasakyti, ar tai teroro aktas.“

Tačiau ministras nurodė, kad „valstybės institucijos saugomos... siekiant užtikrinti saugumą piliečių ir turistų saugumą“.

Tadžikistano prezidentas Emomalis Rachmonas pareiškė užuojautą JAV prezidentui Donaldui Trumpui dėl dviejų šios šalies piliečių žūties, pirmadienį nurodė prezidentūros spaudos tarnyba.

„Šalies tarnybos imasi visų būtinų priemonių, kad būtų baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenys, kalti dėl šio žiauraus poelgio. Jūsų Ekscelencija, prašome jūsų perduoti mūsų nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems ir draugams“, – sakoma Tadžikijos vadovo užuojautos telegramoje.

Taip pat buvo pareikštos užuojautos dėl Šveicarijos ir Nyderlandų piliečių žūties.

JAV ambasada Tadžikistane patvirtino, kad du žuvusieji yra amerikiečiai, bet jų vardų neatskleidė.

Tadžikistanas – neturtingiausia iš buvusių sovietinių respublikų. Šaliai nuo 1992 metų vadovauja autoritarinis lyderis E. Rachmonas.