„Žmonių grupėje būdingos elgsenos diktuoja, kas tarp jų yra norma – ar šypsotis, ar sveikintis, ar būti paslaugiam ar ne. Kiekvienas savo elgesiu rodo pavyzdį kitiems, ir pamažu įtvirtina bendrą visuomenės elgseną. Restoranai, kavinės, viešbučiai bei kitos įstaigos taip pat stengiasi, šypsosi, būna svetingos. Todėl dar kartą kviečiu visus vilniečius bei miesto svečius netingėti pažymėti tas vietas, kurias jūsų manymu deda teisingas pastangas kad Vilnius taptų svetingumo sostine. Dažniausiai už tokias pastangas niekas neatlygina, bet Jūs galit tai padaryti šio konkurso pagalba“, – konkurse dalyvauti kvietė atlikėjas Jurgis Didžiulis, pernai laimėjęs svetingiausio vilniečio apdovanojimą.

Balsuoti už svetingiausias sostinės vietas ir žmones vilniečiai ir miesto svečiai gali interneto svetainėje www.vilniaussvetingumas.lt iki rugsėjo pabaigos. Konkurso metu bus renkami svetingiausi sostinėje įsikūrę viešbučiai, būsto nuomos „Airbnb“ bendruomenės nariai, restoranai, kavinės, barai, muziejai, galerijos ar Vilniuje ekskursijas vedantys gidai. Interneto svetainės lankytojai savo balsą taip pat galės atiduoti už svetingiausius apgyvendinimo ir maitinimo įmonių darbuotojus, svetingiausią lankytiną vietą, svetingiausią vietą kavos puodeliui, metų atradimą bei išrinkti svetingiausią vilnietį.

Naujovė konkurse – šiemet atsiradusi nominacija – „Svetingiausia vieta – prie puodelio kavos“. Šia nominacija siekiama apdovanoti išskirtinai svetingiausią, populiariausią Vilniaus lankytiną vietą, kurioje rekomenduotumėte prisėsti kavos puodelio. Į šią nominaciją gali pretenduoti lankytinos vietos mieste: kavinės, barai, kavinukės, užeigos, kepyklėlės ar kitos vietos, sulaukiančios didelio Vilniaus gyventojų ir svečių srauto.

Kas Vilniuje svetingiausi, paaiškės lapkričio mėnesį. Apdovanojimų šventės metu bus įteikta 11 nominacijų vilniečių ir sostinės svečių geriausiai įvertintoms vietoms ir darbuotojams. Tradicinis konkursas skatina viešbučius, svečių namų, restoranus, kavines, barus, muziejus, galerijas ir gidus kasmet stengtis gerinti teikiamų paslaugų kokybę, kurti draugišką ir svetingą miestą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)