Visi trys vlogeriai liko ištikimi savo gimtajam miestui – studijuos Klaipėdoje, Socialinių mokslų kolegijoje Kūrybos ir pramogų industrijas, teigiama pranešime spaudai.

Edvinas Fruktas Kūrybos ir pramogų industrijas pasirinko, nes tiki, kad šios studijos padės jam tobulėti, ugdyti kūrybiškumą ir suteiks galimybes plėsti savo veiklą, o paskaitos SMK bus įdomios, prasmingos ir įtraukiančios. Kadangi dabar vaikinui svarbiausia yra mokytis ir tobulėti, į mokslus žada žiūrėti labai rimtai. Aukštąją mokyklą ir studijų kryptį Edvinas išsirinko pats, o tėvai jam pritarė.

„Labai vertinu tai, jog tėvai duoda vaikams laisvę patiems rinktis studijas ir prisiimti atsakomybę už pasirinkimą. Manau, kiekvienas turi teisę mokytis tai, kas jam iš tikrųjų yra įdomu, o ne tai, ko nori kiti. Džiaugiuosi, kad liksiu Klaipėdoje, o studijuodamas ir toliau vloginsiu, kursiu linksmus vaizdo filmukus ir stengsiuos stebinti bei toliau „auginti“ sekėjų auditoriją savo „YouTube“ kanale. Ir jau dabar žinau, kaip prisidėsiu prie įvairių SMK iniciatyvų bei renginių – filmuosiu ir kursiu vaizdo filmukus“, – savo ateities planais pasidalijo Edvinas Fruktas.

SMK naujieji studentai

Studijas SMK pasirinko ir Edvino širdies draugė Deimantė Vaičiūtė, daugeliui žinoma kaip Dejmukas. Žinoma, prieš tai mergina pasitarė su tėvais ir pasidomėjo aukštąja mokykla, kurioje rengėsi studijuoti.

„Kadangi turėjau galimybę prisidėti prie SMK iniciatyvų ir projektų, („Kūrėjų karta“ ir „Vibelift“), pamačiau ją iš vidaus. Mane sužavėjo SMK atmosfera ir čia dirbantys žmonės. Pasirinkau Kūrybos ir pramogų industrijas, nes tai sritis, kuri arčiausiai mano pomėgių. Man patinka kalbėti, kurti video, kažką organizuoti ir planuoti, todėl neįsivaizduoju kitų studijų. Su mano pasirinkimu iškart sutiko ir mano tėveliai, nes jiems svarbiausia, jog mokyčiausi ten, kur labiausiai noriu ir tai, ką noriu. Labai tikiuosi, kad paskaitos bus turiningos ir įdomios, jose daug sužinosiu bei išmoksiu naujų dalykų. O dėstys charizmatiški, daug patirties turintys dėstytojai, kurie taip sudomins, kad ir pati norėsiu gilintis į jų pateiktą informaciją. Labai tikiuosi, jog aukštojoje mokykloje jau nereikės (kaip mokykloje) sausai kalti nereikalingos informacijos. Žinau, kad SMK visai kitokia atmosfera nei mokykloje. Todėl jau dabar galiu pasakyti, kad man čia labai patinka! Žinau, kad ne tik aš, bet ir mano kolegos laukia rudens ir paskaitų, į kurias eis su užsidegimu bei didžiuliu noru kažką naujo išmokti ir sužinoti“, – apie naujus iššūkius ir savo gyvenimo permainas kalbėjo Dejmukas.

SMK naujieji studentai

Džestina kaip Edvinas ir Deimantė, prieš pasirinkdama studijas, jau žinojo, kuo ypatinga ir išskirtinė yra SMK, nes ne kartą pati dalyvavo čia organizuojamuose renginiuose, atvirų durų dienose.

„Perskaičius KPI studijų programos aprašą, supratau, kad čia studijuoti man tikrai bus įdomu ir naudinga. Socialinių mokslų kolegijos dėstytojų komanda atrodo tikrai labai stipri, todėl tikiu, kad žmonės, kurie dėstys, ne tik pasidalins savo patirtimi, bet ir padės mums tobulėti tiek kaip asmenybėms, tiek kaip savo srities specialistams“, – savo lūkesčius apie pasirinktas studijas išsakė Džestina. Nors Džestinos tėvai ne iškart pritartė dukros pasirinkimui, tačiau pamatę, kokia ji laiminga įsitraukusi į SMK iniciatyvas, neprieštaravo.

Socialinių mokslų kolegijoje Kūrybos ir pramogų industrijas studijuoja ir vienas garsiausių Lietuvos vlogerių, youtuberis Edvinas Sajanas, radijo stoties „Power Hit Radio" laidų vedėjas, DJ Edgaras Kožuchovskis.

Taip pat šias studijas baigė radijo laidų vedėjas, influenceris Ignas Lelys, „LRT Opus“ radijo projekto ,,Gatvės garsai“ vedėjas Tomas Lukaševičius ir kiti jauni, bet jau daug pasiekę žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)