– Makiažo šepetėliai, kokie jie būna?

– Didelė makiažo šepetėlių pasiūla sukūrė tikrą galvosūkį vizažo meistrams išsirinkti patį geriausią, ekonomiškiausią ir praktiškiausią variantą. Itin platus teptukų asortimentas gali suklaidinti ir profesionalus. Šepetėlių ar teptukų yra labai daug ir skirtingų, kurių rūšis priklauso nuo šerelių, paskirties, dydžio.

Dažniausiai teptukai yra skirstomi į natūralaus plauko teptukus, kurie yra skirti sausų makiažo priemonių naudojimui ir sintetinio plauko teptukai – skystoms ar kreminėms konsistencijoms. Dar viena nauja rūšis ir stipriai įsigalėjusi priemonė yra kempinėle, kuria yra dengiami kreminiai produktai.

– Ar būtina skirtingai veido vietai naudoti vis kitokį šepetėlį? Ar galima išsisukti su vienu universaliu šepetuku, kuris tinka visoms vietoms?

– Kalbant apie makiažo visumą ir žingsnius nuo A iki Z, deja – ne. Vieno šepetuko niekaip neužtektų, kadangi kiekvienas teptukas turi savo paskirtį. Dažnai teptukai skirstomi pagal veido dengimo, akių, antakių, pravedimų, skaistalų modeliavimo. Tačiau tikrai yra gana universalių teptukų, kurie tinka ir veido padengimui pudra bei veido modeliavimui arba teptukas, kuris tiks ir skaitalams, ir bronzantui. Dažnai meistrai teptuku, skirtu antakiams dažo ir lūpas (bet jis tuomet privalo būti išvalytas ir švarus). Apie skirtingą šepetėlių panaudojimą ir jų madas diktuoja makiažo meistrai, kurie nuolat sugalvoja vis skirtingesnius to paties teptuko panaudojimo būdus. Geriausia teptukus rinktis pasikonsultavus su makiažo meistru. Tikrai negalima taupyti veido kontūravimui ar veido dengimui skirtų šepetėlių, nes tai yra esminiai teptukai, o pasirinkus ne tos paskirties teptuką tikėtinas nekokybiškas rezultatas.

– Į ką atkreipti dėmesį renkantis makiažo šepetėlius?

– Visi makiažo šepetėliai šiais laikais atrodo gražiai, stilingai. Pirmiausia, palieskite šepetėlio šerelius, jei jie švelnūs – tai tinkamas teptukas. Galima švelniai timptelėti plaukelius. Jei nei vienas iš jų neiškrenta, jie kokybiškai suklijuoti. Ne mažiau svarbu atkreipti dėmesį ir į formą: neturi būti jokių šiurkščių kampų, išsikišusių plaukelių. Svarbu žinoti, kokio šepetėlio reikia jūsų naudojamai makiažo tekstūrai. Rekomenduočiau prieš perkant pasitarti su specializuotų parduotuvių darbuotojais. Paskaitykite atsiliepimus internetinėje erdvėje. Nemažai vizažistų teikia puikius patarimus, norintiems įsigyti kokybiškus produktus. Galiausiai turite suprasti, kad šepetėlio kokybę pamatysite jį naudodami.

Vizažo paslapčių seminare klausėsi žymiausi makiažo specialistai Lietuvoje

– Kaip nuo netinkamai pasirinkto šepetėlio gali kisti makiažo dengimas?

– Įsivaizduokite, kad kontūruojate veidą šiurkščiu šepetėliu, tuomet ant veido liks linijos nuo makiažo produkto. Toks teptukas „neišretušuos“, nepadarys dailių, natūralaus efekto perėjimų. Veidas atrodys netvarkingas, lyg būtų išpurvintas, o galbūt ir dėmėtas. Kalbant apie akių šešėliavimą – taip pat, nekokybiškas akių teptukas, neišretušuos net pačių geriausių akių šešėlių. Dauguma galvoja, kad kokybišką rezultatą galima išgauti tik atsižvelgiant į makiažo priemones, tačiau nepamąsto apie makiažo įrankių svarbą, o iš tiesų šepetėliai duoda daug didesnį rezultatą.

– Kurie yra labiau tinkamesni ir kokybiškesni – natūraliais ar sintetiniais šereliais? Ar nuo to kinta jų kaina?

– Sintetinio pluošto gamyba ryškiai patobulėjo, šepetėliai yra tokie pat geri, kaip kad pagaminti iš natūralių plaukų. Naujausios technologijos leidžia sukurti itin kokybiškos sintetinės medžiagos teptukus, kuriuos palietus nejuntamas skirtumas lyginant su natūralaus plauko pluošto. Stereotipinis požiūris, kad sintetinio pluošto šepetėliai yra prastesni ir pigesni – yra klaidingas. Viskas priklauso nuo gamybos kokybės. Be to, sintetinė medžiaga yra labai puiki alternatyva žmonėms, kurie turi alergijų. Kaina priklauso tik nuo teptuko kokybės, tačiau dažniausiai sintetinio pluošto teptukai yra pigesni, nei natūralūs.

Vizažo paslapčių seminare klausėsi žymiausi makiažo specialistai Lietuvoje

– Kokias klaidas dažniausiai daro moterys dažydamosios?

– Dažniausia moterų klaida besidažant – ne tai paskirčiai naudojamas teptukas. Taip pat, kai teptukai yra prižiūrimi netinkamai, nevalomi, juose kaupiasi bakterijos, o tuo pačiu ir teršiama oda, gali patekti infekcija.

– Kaip reikia prižiūrėti makiažo teptukus?

– Makiažo meistrai teptukus privalo valyti kiekvieną dieną ir dezinfekuoti juos po kiekvieno kliento aptarnavimo. Tai yra būtina procedūra norint apsaugoti kliento odą nuo nepageidaujamų užteršimų, infekcijų. Jeigu teptukai yra naudojami mėgėjiškai, juos reikėtų plauti nuo 2 iki 4 kartų per mėnesį. Valyti teptuką svarbu yra dėl to, kad dažnai yra naudojamos skirtingos makiažo priemonių spalvos, o maišant jas netinkamai rezultatas bus nekokybiškas ir netvarkingas.

Karolina Taraškevič-Bethel ir iš Vokietijos atvykęs makiažo šepetėlių „daVinci“ atstovas Markus Giel

Vizažo paslapčių seminare klausėsi žymiausi makiažo specialistai Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)