Jei svečiuose žalgiriečiai išsaugos Vilniuje įgytą pranašumą, Europos lygos trečiasis atrankos varžybų etapas gali tapti neeiliniu įvykiu „Žalgirio“ futbolininkų gyvenime. Ištraukus burtus paaiškėjo, kad šiame Europos lygos atrankos varžybų etape „Žalgirio“ arba „Vaduz“ lauktų galima akistata su „Sevilla“.

Per žingsnį nuo akistatos su ispanų grandu atsidūrusio „Žalgirio“ strategas apgailestavo, kad nei viena Lietuvos televizija, įskaitant ir visuomeninį transliuotoją, nerodė nei Vilniaus klubo, nei kitų Lietuvos komandų, dalyvaujančių Europos turnyruose, kovų.

DELFI.lt paklausus, ar treneriui neapmaudu, kad didžioji dalis Lietuvos futbolo gerbėjų nepamatė svarbios „Žalgirio“ pergalės Europos lygoje, V. Urbonas neslėpė – dėmesio galėtų būti ir daugiau.

„Mes sprendžiame savo užduotis, siekiame, kad sirgaliai ateitų į stadionus, norime demonstruoti gražų futbolą. Žinoma, norėtųsi daugiau to dėmesio iš televizijos pusės. Populiarinant futbolą tai suvaidintų nemažą vaidmenį. Tačiau yra, kaip yra“, – atsakė V. Urbonas.

Strategas šyptelėjo po DELFI.lt klausimo apie vakaro planus: ką jis grįžęs namo darys – ar analizuos pirmąją kovą, ar internete bandys rasti pirmų „Sevilla“ ir „Ujpest“ rungtynių transliaciją.

„Jums jau pradėjo patikti situacija. Bandote mane provokuoti (šypsosi). Turime ruoštis kitam ketvirtadieniui. Savo galvoje dar peržiūrėsiu šias rungtynes, sau pasidarysiu analizę, kai ateis laikas, analizuosime varžovus, tą ir darysime. Šiai dienai – visos mintys apie kitą ketvirtadienį“, – kalbėjo V. Urbonas.

– Treneri, kokį įspūdį paliko pirmasis mačas?

– Džiaugiuosi iškovota pergale, žaidėme iki galo ir siekėme savo tikslo. Nors buvo ir sunkių momentų, buvo ir gerų momentų. Kada reikėjo, pakentėjome, kada reikėjo, sužaidėme aštriau.

Planavome įmušti ir nepraleisti. Tas planas įvykdytas. Reikia rimtai ruoštis išvykai ir pratęsti kovas Europoje.

Pirmame kėlinyje turėjome gerų momentų, gaila, nepasisekė jų realizuoti. Matau rezervų, reikia geriau išnaudoti standartines situacijas, baudos smūgius. Galėjome išspausti daugiau.

– Kada tiksliai paaiškėjo, kad Liviu Antalis galės žaisti?

– Jis ruošėsi šiam mačui, gal dirbo kiek mažiau nei kiti komandos draugai. Džiūgu tai, kad jis muša įvarčius ir geba atsidurti reikiamu momentu ir reikiamu laiku.

Jau penktose rungtynėse iš eilės rumunas pelno po įvartį. Gražią tradiciją reikia tęsti.

– Kokį įspūdį paliko varžovai?

– Prieš rungtynes tikėjomės kompaktiškos ir tvarkingos jų gynybos. Pirmame kėlinyje nebuvo mums lengva išeiti į atakas. Jie pakankamai gerai uždarydavo tas situacijas, erdves, kuriomis negalėjome pasinaudoti. Jie buvo išanalizavę mūsų žaidimą.

Kitas dalykas, varžovai antrame kėlinyje jie buvo aktyvesni, ypač iš už baudos aikštelės. Jų smūgiai kėlė tam tikrą pavojų. Džiaugiuosi, kad apsigynėme. Kaip matėte, varžovai tikrai paliko kokybiškos komandos įspūdį.

– Ko tikitės iš varžovų išvykoje, ar manote, kad jie sieks kontroliuoti kamuolį žaisti taip vadinamu pirmu numeriu?

– Pirmiausia reikia išanalizuoti šias rungtynes, kur galime sužaisti geriau.

Šiai dienai turime pergalę, analizuosime, kokių reikia korekcijų mūsų žaidimui.

– Paskutinio kampinio metu futbolininkai nekėlė kampinio, nenorėjote rizikuoti ir pelnyti antro įvarčio?

– Rizika visada turėtų būti pamatuota. Geriau žvirblis rankoje, nei galimos bėdos.

– Varžovų strategas minėjo, kad komandų šansai lieka lygūs – 50/50. Ar pritartumėte jo nuomonei?

– Matėme lygią, bekompromisinę kovą, kažkokio didelio pranašumo neįgijome, tik į Lichtenšteiną keliausime turėdami įvarčio persvarą.

Manau, mūsų tas procentas yra aukštesnis.

Sieks įvarčio namuose

„Vaduz“ ekipos treneris Rolandas Vrabecas teigė esąs patenkintas savo žaidėjų pasirodymu.

„Gynėmės labai gerai, tačiau buvo vienas epizodas, kur to padaryti nepavyko ir pralaimėjome. Nepaisant to, šiandien atlikome gerą darbą. Tam tikrais epizodais turėjome iniciatyvą, – kalbėjo treneris. – Varžovai žaidė ambicingai ir pirmajame kėlinyje žaidė labai gerai.

Tačiau mums pavykdavo gerai apsiginti. Nepamenu daug varžovų progų. Antrajame kėlinyje patys turėjome galimybių pasižymėti.“

Specialisto iš Vokietijos nuomone, komandų šansai nepaisant jo ekipos pralaimėjimo nepasikeitė: „Bet kokiu atveju, namuose turime įmušti, todėl šis rezultatas daug ko nepakeitė.

Laukia sunkios antros rungtynės. Turėsime žaisti labai kantriai ir pasiekti įvartį. Manau, kad rungtynės bus didelio intensyvumo, o komandų galimybės išlieka lygios – 50 prieš 50.“

Atsakomoji kova Lichtenšteine vyks rugpjūčio 2 d. (20 val.).

„Vaduz“ klubas Europos lygos pirmame atrankos etape namų mače 1:0 pranoko Sofijos „Levski“ (Bulgarija) ekipą, išvykoje nusileido 2:3 ir į kitą etapą pateko dėl svečiuose pelnytų įvarčių.

Žalgiriečiai pirmame Europos lygos atrankos varžybų etape bendru rezultatu 3:2 įveikė „KI Klaksvik“ komandą iš Farerų salų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)