1. Vestuvės be blogo oro

Prabangių kelionių kompanija „Oliver's Travels“ siūlo „puikios vestuvių dienos“ paketą galintiems išlaidauti klientams. Paketas suteikia gero oro garantiją, už kurią teks pakloti kiek daugiau nei 85 tūkst. eurų, rašo oddee.com.

Kompanija pasitelkia ekspertų komandą, kurią sudaro meteorologai ir pilotai. Šie orlaiviu pakyla virš debesų ir, panaudodami sidabro jodidą, sukelia taip vadinamą debesų sėją – debesys pratrūksta lietumi ir galiausiai pranyksta.

Debesų sėjos metodas buvo išrastas XX a. penktojo dešimtmečio pabaigoje. Šis metodas buvo naudojamas per 2008 metų Pekino olimpines žaidynes norint išvengti lietaus per atidarymo ir uždarymo ceremonijas. Debesų sėja taip pat buvo panaudota per Didžiosios Britanijos princo Williamo ir Kate Middleton vestuves.

Kate Middleton ir princo Williamo vestuvės

2. „Uber“ siūlo skristi sraigtasparniu, kad netektų nervintis įstrigus spūstyje

Svajonė pakilti į orą ir praskrieti virš transporto kamščiais garsėjančio San Paulo piko valandą be vargo gali tapti realybe – tereikia sumokėti 20 dolerių (17 eurų) už bendrovės „Uber“ siūlomą paslaugą.

2016 metų birželį didžiausias Brazilijos miestas tapo pirmuoju pasaulyje, kuriame bendrovė „Uber“ pasiūlė išsikviesti sraigtasparnį, jei prireiktų greitai nusigauti iki oro uosto, viešbučio arba konferencijų centro. Šiaip jau panašias keliones oru dar ir dabar sau leisti gali beveik vien milijonieriai, tačiau dalijimosi automobiliais įmonė šią situaciją siekia pakeisti paleisdama mėnesio trukmės piloto programą. Paslaugos kainos prasideda nuo 66 realų (15 eurų). Tiek tektų sumokėti už vietą skrendant iš „Helicentro Morumbi“, esančio viename turtingiausių San Paulo rajonų, iki kitapus upės įsikūrusio „Blue Tree“ viešbučio. Nuo vieno objekto iki kito sraigtasparniu tenka skristi tik 6 kilometrus. Nors, palyginti su brangiausiai atsieinančiomis paslaugomis, pastaroji tikrai pigi, atskridus į vakarėlį sraigtasparniu efektas būtų triuškinantis.

3. Turtingųjų guodėjas

Yra toks Clay Cockrellis. Seniau jis dirbo Volstrite, tačiau dabar yra Manhatane įsikūręs terapeutas. Tik paslaugas jis teikia ne visiems, o tik labai turtingiems asmenims. Per interviu leidiniui „The Guardian“ šis vyras kalbėjo: „Nors puikiai žinome, kaip svarbu užjausti ir nesmerkti, labai daug superturtingų žmonių suvokia, kad jų problemos tarsi nelaikomos problemomis. Bet tiesa ta, kad tai yra problemos. Daugelis terapeutų tikrai neteikia pakankamai dėmesių jų bėdoms.“

Populiarioji mases valdanti Amerikos kultūra tarsi moko, kad į turtinguosius šnairuoti galima. Vis dėlto nevalia pamiršti, kad šie asmenys labai dažnai jaučiasi vieniši, negebantys užmegzti artimų santykių. Jiems iškylančios problemos niekuo nesiskiria nuo tų, su kuriomis susiduria eiliniai piliečiai. Jie taip pat sielvartauja netekę artimo asmens arba iširus santykiams. Deja, bet kokios kančios visuomenei dažnai atrodo nieko vertos, jei žmogus, kurį jos ištinka, turi daug pinigų.

4. Kalėdų eglutės dekoratoriaus paslaugos

Bobas Pranga prieš maždaug 30 metų kalėdiniu laikotarpiu dirbo „Macy's“ prekybos centre. Kartą pas jį atėjo viena garsi aktorė ir paklausė, ar „pas jus neatsirastų žmonių, kurie galėtų man papuošti kalėdinę eglutę?“ „Tai aš ir papuošiau“, – pasakojo jis.

O 1984 metais jis su partnere Debi Staron įkūrė kompaniją „Dr. Christmas“. Kathy Hilton buvo viena iš pirmųjų šios įmonės klienčių, ir B. Pranga yra dėkingas jai už tai, kad ji supažindino jį su kitomis garsenybėmis. Vėliau Kalėdų eglutes dekoratorius puošė tokioms garsenybėms kaip Kristie Alley, Kate Hudson, Christina Aguilera, Markas Wahlbergas ir Barbra Streisand.

Ši paslauga gali kainuoti nuo pustrečio iki 80 tūkst. JAV dolerių.

B. Pranga pradeda darbą nuo pusvalandžio trukmės konsultacijos su klientu, kad išsiaiškintų norimą stilių, biudžetą ir darbo laiką. „Aš paprastai siūlau paslaugų paketus, kuriuos pavadinau „Honda“, „Lexus“ ir „Rolls Royce“, – sakė dekoratorius.

Jo kompanija yra populiari nes ne tik papuošia, bet ir nupuošia eglutes. Be to, ji dirba ne tik su garsiais klientais, bet ir su paprastais žmonėmis ir įmonėmis.

5. Moteris sukraus vaikų daiktus vasaros stovyklai už 1000 JAV dolerių

Jeigu esate turtingi dirbantys tėvai, veikiausiai siunčiate savo vaikus į prabangias vasaros stovyklas. Tačiau ką daryti, jeigu stovyklos administratoriai jums atsiunčia privalomų daiktų sąrašą, o jūs tiesiog neturite laiko viską kimšti į lagaminus? Tuomet skambinate profesionaliai organizuotojai Barbarai Reich.

B. Reich yra profesionali organizavimo konsultantė. Žmonės ją samdo, kad ji sutvarkytų jų gyvenimus. Per pastaruosius kelerius metus jis su kitais profesionaliais organizuotojais atrado, kad egzistuoja specifinė turtingų tėvų vaikų daiktų pakavimo vasaros stovyklai paslaugų rinka. Prieš dvejus metus ji gavo tik vieną tokį užsakymą. Pernai ji jau gavo penkis tokius užsakymus. O šiemet – jau dešimt. Kai kurie klientai net paprašė sukurti jų vaikų kambarių kopijas stovyklose, kad jie jaustųsi „kaip namie“.

Už tokį darbą B. Reich prašo 250 JAV dolerių už valandą, tačiau vienas pakavimo darbelis gali kainuoti iki 1000 JAV dolerių. Tiesa, daugelio turtingų klientų tokia kaina tikrai nebaugina.

6. Bendrovė įrengs stoglangį jūsų asmeniniame lėktuve už 53 mln. JAV dolerių

Jeigu skrendant lėktuvu jums nepasiseka gauti vietos prie lango, negalite mėgautis kelione. Jaučiatės pavargę, suirzę ir įsitempę, tačiau vis tiek skrendate dideliu greičiu šiuo metaliniu daiktu kelių dešimčių tūkstančių metrų aukštyje. Ir jeigu yra vienas dalykas, kuris jums gerokai praskaidrintų nuotaiką, tai yra... stoglangis. Ir būtent tokį galite įsirengti savo lėktuve, jeigu turite keletą dešimčių atliekamų milijonų.

Prabangiausių lėktuvų interjerai visame pasaulyje

Brazilijos lėktuvų gamybos kompanija „Embraer“ siūlo savo klientams, užsisakantiems 53 mln. JAV dolerių vertės „Lineage 1000E“ lėktuvą, priekinėje jo dalyje įrengti stoglangį, leisiantį gėrėtis vaizdu.

Tokius langus sumontuoti yra visai paprasta, tereikia išpjauti keletą papildomų skylių fiuzeliaže. Tiesa, dėl to lėktuvas kiek pasunkėja ir sunaudoja daugiau degalų. Tačiau turtuoliams tai tikrai mažiausiai rūpi.

7. Pažinčių programėlė milijonieriams

„Luxy“ yra tarsi „Tinder“ turtingiesiems. Tai yra viena iš vos kelių pažinčių programėlių, skirtų būtent elitui. Šia programėle aktyviai naudojasi verslininkai, investuotojai, garsenybės, modeliai ir atlikėjai. Kiekvieno vartotojo paskyroje yra nurodytas ne tik vardas, amžius, gyvenamoji vieta, bet ir mylimi prekių ženklai, metinės pajamos.

Tam, kad patvirtintų savo pateikiamą informaciją, „Luxy“ vartotojai privalo pateikti pasų, mokesčių deklaracijų, banko sąskaitų išrašų ir kitų dokumentų kopijas, kad būtų įrodyta, jog vartotojas tikrai yra turtingas.

Nors naudojimosi programėle mėnesio kaina prasideda nuo 12,99 JAV dolerių (priklausomai nuo pasirinktų opcijų), paskyrą gali susikurti tik asmuo, kurio patvirtintos pajamos viršija 200 tūkst. JAV dolerių.

8. Prabangiausia pasaulyje vakarienė už 2 mln. JAV dolerių

Turintieji 2 mln. JAV dolerių Singapūre gali tikrai prabangiai pavakarieniauti ir puikiai praleisti laiką. Visas toks renginys vyks aštuonias valandas ir prasidės 45 minučių trukmės pasiskraidymu virš Singapūro. Vėliau vairuotojas pavežios prabangiu „Rolls-Royce“ automobiliu, bus galima pasiplaukioti prabangiu laivu.

Po visos šios kelionės oru, žeme ir vandeniu du svečiai bus pakviesti ant „Marina Bay Sands Hotel“ stogo, kur puikiai matomas visas Singapūras. Čia 10 tūkst. šviežių rožių pripildys orą nuostabiu aromatu, o liūdėti neleis gyva muzika.

Vėliau bus patiekta 18 patiekalų bei prabangių gėrimų. Ir tai ne viskas! Svečiams bus atnešti asmeniniai deimantais nusagstyti valgymo pagaliukai ir asmeniškai dizainerio suprojektuoti krėslai. Ir taip, pagaliukus ir krėslus bus galima pasiimti namo!

9. Milijonas JAV dolerių už bilietą į muzikos festivalį Islandijoje

Islandijoje rengiamas Slaptas saulėgrįžos festivalis išgarsėjo 2015 metais, kai spaudoje pasirodė pranešimų, jog bilietas dviem asmenims į jį kainuoja 200 tūkst. JAV dolerių. Tačiau šiais metais bilietų kainos išaugo iki 1 mln. JAV dolerių. Svarbu tai, kad į šią kainą įskaičiuota kelionė į ir iš festivalio šešiems asmenimis privačiu lėktuvu iš bet kurio pasaulio taško, apgyvendinimas prabangioje šešių kambarių viloje Reikjaviko centre septynioms dienoms, prabangios vakarienės degustuojant garsaus islandų virtuvės šefo gaminamus patiekalus.

Be to, visą parą septynias dienas klientų paslaugoms bus du prabangūs automobiliai su vairuotojais, apsauga visą viešnagės laiką, du privatūs garsių Islandijos muzikantų koncertai, pasiskraidymas virš Islandijos su pietumis ir šampanu geoterminių srovių vietoje, banginių ir delfinų stebėjimo ekskursija, pasivaikščiojimas po ledynus ir skraidinimas sraigtasparniu į visas kelionės vietas.

Tiesa, visai pamiršome apie muziką! Sumokėjusieji 1 mln. JAV dolerių gaus neribotą prieigą pagrindinio festivalio metu į VIP zonas, privatų barą, kuriame bus tik atlikėjai ir VIP klientai. O visi maistas ir gėrimai bus nemokami. Be to, bilietas suteikia galimybę pasiklausyti koncerto miegančio ugnikalnio magmos kameroje.

O kaip suvenyrą visi dalyviai gaus sukietėjusios islandiškos lavos uolienoje išgraviruotą atminimo bilietą.

Reikjavikas

10. Manikiūras už 50 tūkst. JAV dolerių

Jūsų netenkina jūsų manikiūrininkės darbas? Tuomet, brangiosios, galite kreiptis į „Cherish...ME“. Ši kompanija žada „papuošti nagučius 10 karatų deimantais!“ Kaina? Nei daug, nei mažai – 51 tūkst. JAV dolerių.

Norite tikėkite, norite netikėkite, bet tai ne vienintelė vieta, kur galima pasidaryti deimantinį manikiūrą. Londone veikiančiame salone „Urban Retreat“ manikiūro meistrė Leighton Denny gali jūsų nagus papuošti devynių karatų deimantais „tik“ už 32 tūkst. JAV dolerių.

manikiūros
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)