Kaip rašoma spaudos pranešime, viena iš Česnauskių laisvalaikio leidimo vietų – Vilniuje, Žirmūnų rajone įsikūręs „Ogmios miestas“. Didelių prekybos centrų itin nemėgstantys Česnauskiai čia atvyksta pasivaikščioti, suvalgyti vaikų taip mėgstamos picos, įsigyti treniruotėms reikalingos amunicijos. Česnauskiams labai patinka nedidelės maisto prekių parduotuvės, kur gali rasti gurmaniškų, itin kokybiškų produktų. Būtent „Ogmios miesto“ teritorijoje ir vyko Česnauskių šeimos fotosesija.

V. Grikšaitė-Česnauskienė juokiasi, kad yra viena vieta, kurioje jai sunkiausia suvaldyti savo sūnus. Tai futbolo prekių parduotuvė. Joje vaikai nori visko – naujų sporto batelių, kamuolio, marškinėlių ar kepurės.

„Mes gyvename aktyvų gyvenimo būdą. Kur Deividas žaidžia futbolą, ten vykstame ir mes. Tai dėkinga sporto šaka, nes galime leisti daug laisvo laiko gryname ore. Ema taip pat pratinama prie futbolo, ji jau mėgdžioja brolių judesius. Neįsivaizduojame savo gyvenimo be šio sporto. Sūnūs šiuo metu aktyviai treniruojasi. Tačiau, jei berniukai pasakys, kad nebenori žaisti futbolo, tikrai jų neversime. Tai jų pasirinkimas, kurį mes palaikome“, – pasakoja trijų vaikų mama.

Šaltuoju sezonu Česnauskius sutiksi „Skypark“ batutų parke. Vaida sako, kad per metus didžiausioje batutų platformoje Europoje apsilanko 20 ar net 30 kartų. „Deivido ir Rojaus draugai čia labai mėgsta švęsti gimtadienius. Gimtadienio kambariai mums puikiai pažįstami. Vaikai šventės metu aktyviai leidžia laiką, labai sunku būna juos išsivežti namo. Tenka tikrai pasistengti“, – juokiasi žinoma moteris.

Vienas mėgstamiausių V. Grikšaitės-Česnauskienės prekės ženklų – dizainerės Dianos Vapsvės kuriami drabužiai. Labiausiai moteriai patinka neįprasto sukirpimo džinsai. Jais mielai rengiasi ne tik ji, jos vyras, bet ir sūnūs. „Prieš keletą metų internete pamačiau Dianos sukurtus džinsus berniukams. Man jie labai patiko. Užsimaniau tokių pati. Vėliau jų panoro ir mano vyras. Galiausiai mes tapome prekės ženklo veidais, o dabar su Diana esame ir puikūs draugai”, - pažintį su dizainere prisimena V. Grikšaitė-Česnauskienė.

Ar sunku būti trijų vaikų mama? Juk laiko sau lieka labai mažai – visą jį užima vaikų auginimo rūpesčiai. „Sunku būtų, jei būčiau viena. Turiu labai gerą vyrą, kuris yra ir puikus tėtis. Mes pasidaliname pareigomis, viena tikrai nevežu šeimos krūvio. Berniukai taip pat mielai man padeda, pabūna su sesute. Broliai mėgsta žaisti su Ema, o ir jai būna smagu. Tiesa, iš pradžių galvojome, kad nesusitvarkysime. Vis svarstėme, kaip pasikeis mūsų gyvenimas, kai šeimoje bus trys atžalos. Tačiau viskas puikiai pavyksta“, – džiaugiasi V. Grikšaitė-Česnauskienė.

Augindama tris vaikus labiausiai moteris pasiilgsta meilės sau. V. Grikšaitė-Česnauskienė norėtų skirti daugiau laiko sau, mažiau skubėti. „Kai turiu galimybę pabūti su savimi, jaučiu sąžinės graužatį. Pradedu galvoti, kodėl aš esu ne su vaikais, vyru. Tačiau atotrūkis tikrai yra reikalingas. Dabar didžiąją dalį mūsų gyvenimo užima vaikų rūpesčiai. Niekada nesu turėjusi auklės, kai reikia, padeda tėvai. Su vyru sakome, kad tikrai ateis laikas, kai galėsime daugiau pabūti dviese“, – pasakoja moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)