Atrodo, kad incidentas įvyko netoli vietos, kur Kinijos piliečiai paprastai laukia eilėje prie JAV ambasados vizų skyriaus.

Tačiau įvykio aplinkybės kol kas neaiškios, o liudininkų pranešimai buvo prieštaringi.

Internetu paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti prie diplomatinio komplekso Kinijos sostinės šiaurės rytinėje dalyje kylantys dūmai ir į įvykio vietą skubantys saugumo tarnybų darbuotojai. Liudininkai sakė, kad įvyko sprogimas.

Tuo metu valstybinė žiniasklaida nurodė, kad prie ambasados sulaikyta moteris, apliejusi save benzinu.

Policija incidento kol kas nekomentavo. Vienas ambasados atstovas sakė teberenkantis informaciją.

Valdančiosios Komunistų partijos laikraštis „Global Times“ nurodė, kad apie 11 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku policija „išsivežė moterį, apsiliejusią benzinu per numanomą mėginimą susideginti“.

Incidentas įvyko Pekino pakraštyje esančiame diplomatiniame rajone, kur įsikūrusios keleto šalių, tarp jų – JAV, Indijos ir Izraelio, ambasados.

Kinija ir JAV pastaruoju metu buvo įsitraukusios į aštrų ginčą dėl prekybos, bet Amerika tebėra populiari kinų kelionių kryptis. Nemažai šios šalies piliečių vyksta į Jungtines Valstijas turizmo, studijų arba imigracijos tikslais.

Sužeistas išpuolį surengęs vyras

Netoli JAV ambasados Pekine ketvirtadienį sprogo nedidelis savadarbis užtaisas, laikytas 26 metų vyro.

Per sprogimą nukentėjo tik tas vyriškis.

Policijos išplatintame pareiškime nurodoma, kad savadarbį užtaisą prie ambasados atnešęs ir per sprogimą nukentėjęs vyras atvyko iš Tongliao miesto, esančio Vidinės Mongolijos regione.

Anksčiau buvo pranešta, kad incidentas įvyko netoli vietos, kur Kinijos piliečiai paprastai laukia eilėje prie JAV ambasados vizų skyriaus.