Kelios Italijos žiniasklaidos priemonės skelbė, kad S. Marchionne buvo paguldytas į ligoninę Ciuriche su paskutinės vėžio stadijos diagnoze, tačiau oficialiai nebuvo skelbiamas mirties laikas ir priežastis.

Apie S. Marchionne pasitraukimą iš „Fiat Chrysler“ vadovo pareigų paskelbta šeštadienį, itin pablogėjus jo būklei dėl netikėtų komplikacijų po birželio pabaigoje atliktos peties operacijos.

S. Marchionne vadovavo kompanijai 14 metų. Iki praėjusios savaitės jis taip pat vadovavo automobilių gamintojui „Ferrari“.

S. Marchionne buvo gimęs Italijoje, tačiau 14 metų drauge su šeima emigravo į Kanadą, Torontą. Ten studijavo verslą ir filosofiją, suaugęs tapo Šveicarijos pakavimo ir aliuminio bendrovės „Algroup“ vadovu.

2006 m. S. Marchionne buvo pasiūlyta tapti „Fiat“ grupės vadovu. Tuo metu kompanija buvo susidūrusi su daugybe sunkumų, turėjo milijardinius nuostolius. Naujasis vadovas ėmėsi ryžtingų žingsnių, restruktūrizavo bendrovę ir šią vėl pavertė pelninga. 2009 m. nuo mirties jis išgelbėjo ir „Chrysler“ automobilių gamintoją.

S. Marchionne sprendimai lėmė, kad „Ferrari“ buvo listinguota Niujorko akcijų biržoje, po ko pagerėjo „Ferrari“ F1 komandos finansinė padėtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)