Lietuviai skubėjo į Pasaulio ralio čempionato aštuntąjį etapą Suomijoje, kuriame planuoja tęsti savo susipažinimą su WRC čempionato virtuvę ateities startams, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Tik atvykę į Suomiją, pradėjome tvarkytis administracinės komisijos formalumus. Šiandien susirašėme paskutinius greičio ruožus. Suomijos raliui parinktos trasos labai primena Lietuvoje vykstančių ralių trasas. Žvyriniai keliai su daug posūkių ir tramplinų. Labai laukiame starto, nes jau pasiilgome tikro, gero ralio“, - atvažiavęs į serviso zoną po pirmos greičio ruožų susirašymo dienos sakė „Arctic Energy World rally team“ komandos lenktynininkas Deividas Jocius.

Trečiadienį, liepos 25 d., visi WRC aštunto etapo dalyviai tęs greičio ruožo susirašymo darbus bei skirs laiko susitvarkyti ir techninius savo sportinių bolidų formalumus. Lietuvai atstovaujantys sportininkai Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius nebus išimtis. Ketvirtadienį dalyvių lauks bandomasis 4,26 km ilgio greičio ruožas, atidarymo ceremonija bei pirmasis neilgas greičio ruožas – 2,31 km ilgio.

Iš viso prie starto linijos WRC Suomijos ralyje stos 72 lenktynininkų ekipažai, iš kurių net 24 varžysis „RC4“ klasėje drauge su lietuviais.

Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius Suomijos ralio greičio ruožus įveikti bandys tuo pačiu, jau ne kartą patikrintu „Peugeot 208 R2“ automobiliu, kuris yra nuomojamas iš slovėnų „Oktan sport“ komandos.

Pasak „Arctic Energy World rally team“ komandos lenktynininko D. Jociaus, nors sakė, kad WRC etapuose lenktynininkai nebevažiuos R2 klasės automobiliu, tačiau gavus patrauklų pasiūlymą, negalėjo atsisakyti tokios galimybės.

Per keturias ralio dienas pasaulio ralio čempionato dalyviams teks įveikti 317,26 kilometrus greičio ruožais Suomijos miškuose, kuriuose vyrauja slidi žvyro danga su gausybe tramplinų.

Po septynių WRC etapų bendroje čempionato įskaitoje pirmauja belgas Thierry‘as Neuville‘is. Antras prancūzas Sebastienas Ogieras, kuris nuo savo priešininko atsilieka 27 taškais, nors pergalių skaičių turi tiek pat – tris. Trečias estas Ottas Tanakas, kuris savo sąskaitoje kol kas turi vieno etapo pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją