Šonkauliukai buvo tiesiog puikūs, o aš dar kartą sau įrodžiau, kad sveikai maitintis yra taip pat skanu, kaip ir maitinantis ne taip sveikai.

Reikės:

  • 600 g kiaulienos šonkauliukų
  • 200 ml trintų pomidorų
  • 1 a. š. česnakų granulių
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos
  • 1 a. š. druskos
  • 1/4 a. š. maltų pipirų
  • 1/3 a. š. malto kumino
  • 1/2 a. š. aitriosios paprikos
  • 2 v. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 4 česnako skiltelių

Gaminimas:

  1. Šonkauliukus paguldome į folija patiestą kepimo skardą. Prieskonius sumaišome, ir jais gerai įtriname mėsą, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Šonkaulius užpilame trintais pomidorais, citrinų sultimis, užberiame spaustą česnaką, cukrų ir šiuo padažu padengiame šonkaulius iš abiejų pusių. Uždengiame folija ir kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
  3. Prieš pat baigdami kepti atidengiame foliją, padidiname temperatūrą ir kepame dar 5 minutes.
  4. Iškepus šonkauliukus uždengiame folija ir leidžiame pailsėto apie 10 minučių. Supjaustome ir mėgaujamės!

Štai jums ir sveikų, neriebių šonkauliukų receptas. Jie pakankamai sultingi, bet jei norisi dar lipnesnių ir dar drėgnesnių šonkauliukų, siūlau pasigaminti padažą iš šių ingredientų: BBQ padažo, česnako, alyvuogių aliejaus, druskos, malto kajeno pipiro ir Vorčesterio padažo. Tai pats skaniausias, tik ne toks sveikas, šonkauliukų padažas.

Skanaus!