VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė sako, jog komisija neįžvelgė kliūčių M. Švaikauskui vadovauti „Vilniaus vandenims“.

„Apsvarstę paklausimą ir prie jo pateiktus pono Švaikausko dokumentus, komisija priėmė sprendimą, kad nėra pakankamo pagrindo tvirtinti, kad jam nustojus eiti RAAD direktoriaus pareigas ir įsidarbinus „Vilniaus vandenų“ vadovu, turėtų būti taikomi įstatyme numatyti ribojimai“, – BNS tvirtino E. Ivanauskaitė.

Anot jos, pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą M. Švaikauskas vienerius metus negalėtų vadovauti įmonei, jei būtų tiesiogiai prižiūrėjęs „Vilniaus vandenų“ veiklą, kai dirbo Vilniaus RAAD.

Jos teigimu, birželį M. Švaikauskas pats kreipėsi į komisiją dėl jo būsimo darbo „Vilniaus vandenyse“.

„Vilniaus vandenų“ valdyba liepą taip pat paprašė VTEK atlikti tyrimą dėl M. Švaikausko galimybės vadovauti įmonei, tačiau komisija tyrimo nepradėjo, tam negavusi pakankamo pagrindo. Valdybai VTEK pateikė ankstesnę nuomonę dėl M. Švaikausko, BNS pranešė E. Ivanauskaitė.

Pats M. Švaikauskas BNS sakė neįžvelgiantis interesų konflikto.

„Visiškai neįžvelgiu jokio konflikto. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija man leido, išaiškino, kad turiu teisę dirbti“, – teigė M. Švaikauskas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įmonės valdybai liepos mėnesį taip pat pateikė informaciją dėl M. Švaikausko kandidatūros vadovauti „Vilniaus vandenims“, BNS patvirtino STT.

37-ių metų teisininkas BNS sakė, kad dėl šių pareigų jis atsisakė Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojo posto, laimėto konkurso būdu.

„Šiandien (pirmadienį – BNS) parašiau prašymą, kad atsisakau eiti Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas. Ten yra visos Lietuvos pareigos, o čia yra keleto savivaldybių, bet tai yra vadovas, o ten būčiau pavaduotojas, ir man ši sritis yra truputėlį artimesnė“, – pirmadienį teigė M. Švaikauskas.

M. Švaikauskas, be to, patvirtino pažįstantis įmonės valdybos pirmininką Julių Morkūną – jie kartu dirbo sostinės savivaldybėje.

Jis teigė apie savo planus ir veiklą „Vilniaus vandenyse“ galėsiantis kalbėti vėliau, kai susipažins su įmonės veikla.

Į naujas pareigas jis paskirtas praėjusios savaitės pabaigoje. M. Švaikauskas teigė nežinantis, kurioje vietoje buvo likęs tarp kitų kandidatų į vadovo pareigas.

„Vilniaus vandenų“ valdyba birželį per atranką buvo pasirinkusi Algirdą Činiką, tačiau gavusi specialiųjų tarnybų informaciją, kad jis yra vairavęs neblaivus, konkurso procedūras tęsė su kitais kandidatais.

Naujojo „Vilniaus vandenų“ vadovo pradėta ieškoti balandį, kai beveik dvejus metus įmonei vadovavęs Aidas Ignatavičius pernai spalį pasitraukė iš generalinio direktoriaus posto. Įmonei šiuo metu laikinai vadovauja bendrovės gamybos tarnybos direktorius Virgilijus Žukauskas.

M. Švaikauskas Mykolo Romerio universitete yra baigęs teisės magistro studijas.

95,41 proc. „Vilniaus vandenų“ akcijų valdo miesto savivaldybė, likusias – Švenčionių, Šalčininkų ir Vilniaus rajonų savivaldybės.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)