Dar kiek anksčiau DELFI rašė, jog dviejų dalių spektaklio „Hamletas" kelias prasidėjo beveik prieš 10 metų. Pasaulinė premjera įvyko 2008 m. rusėjo 9 d. Stavangeryje (Norvegija). Vilniuje jis buvo pristatytas tų pačių metų lapkritį.

O.Koršunovas mėgsta sakyti, kad šiuolaikinę dramaturgiją jis stengiasi režisuoti kaip klasikinę, o klasiką – taip, lyg tai būtų šiuolaikinė dramaturgija. „Hamletas" irgi nėra istorinis spektaklis, atkuriantis praeities epochų alsavimą. Kaip sako pats režisierius, „Shakespeare'o „Hamletas" turėtų padėti užčiuopti ir išreikšti dabarties dvasią, mano kartos dvasią. O mano karta gyvena ne realiame pasaulyje, o erotizuotoje iliuzijoje. Ji yra apskaičiuojanti, prisitaikanti ir patenkinta savimi. Ir kartu nesubrendusi ir nenorinti daryti suaugusiam žmogui būtinų sprendimų.

Pastaraisiais metais niekas nebekalba apie būtinybę keistis – o tik apie saugumo poreikį. Ši karta gyvena tarsi už uždangos, skiriančios ją nuo tikrovės, ir tą uždangą būtina nuplėšti, nes iliuzinė ramybė ir saugumas gali būti labai pavojingi. Todėl mums skubiai reikalinga negailestinga savianalizė, kad suprastume savo aplinką ir savo poelgius. Tik taip galime išgelbėti savo ateitį, kuri gimsta mumyse pačiuose, o ne politikų lozunguose, ar reklaminiuose šūkiuose."

Šiomis dienomis Avinjone vyksta teatro festivalis, kuriame režisierius dalyvauja kartu su savo režisuotu Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektakliu „Tartiufas", kurio premjera festivalyje jau įvyko.

Šis spektaklis buvo parodytas viename seniausių ir labiausiai vertinamų Europoje teatro festivalių.

Dalyvavimas šiame renginyje yra laikomas prestižiniu. Molière'o komedija įtraukta į pagrindinę festivalio programą, kurioje pristatomi garsiausių pasaulio režisierių darbai. Net penki spektakliai vyks prestižinėje „Opera Confluence" salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)