12 olimpinių apdovanojimų savo kolekcijoje turintis plaukikas praėjusio pavasario pabaigoje paviešino nuotrauką, kurioje jis užfiksuotas prijungtas prie lašelinės.

JAV antidopingo agentūra iš karto pradėjo tyrimą. Nors jokių draudžiamų medžiagų R. Lochte organizme neaptikta, intraveninė infuzija yra priskiriama draudžiamiems metodams, nebent būna būtina sportininkams dėl medicininių priežasčių.

R. Lochte atitinkamos gydytojų pažymos nepateikė.

Amerikietis diskvalifikuotas iki kitų metų liepos.

Primename, kad plaukikas sukėlė skandalą 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kuomet po pasilinksminimo naktiniame klube su komandos draugais pasiskundė policijai, jog tapo ginkluoto apiplėšimo degalinėje aukomis.

Vėliau paaiškėjo, kad visa istorija buvo išgalvota – iš tikrųjų patys sportininkai suniokojo degalinės tualetą, o apsaugos darbuotojai tik pareikalavo atlyginti nuostolius.

Apsimelavęs R. Lochte buvo nubaustas 10 mėnesių diskvalifikacija, kuriai pasibaigus rengėsi sugrįžimui į aukščiausio rango varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)