Įspūdingas sumas be vargo galinčios išleisti poros, aišku, reikalauja kuo įvairiausių paslaugų, o jų pageidavimai svyruoja nuo keisčiausių įnorių iki absurdiškų kaprizų, rašo „Daily Mail“.

Pavyzdžiui, vienas vyras net 80 tūkst. svarų sterlingų (89,4 tūkst. eurų) paklojo vien už tai, kad jo jachta būtų išklota kilimais ir žmonai būtų patogu vaikščioti avint aukštakulniais.

Anot B. Presserio, neretai tariamasi ir dėl tokių smulkmenų kaip tualetinio popieriaus sluoksnių skaičius arba ypatingas lovų klojimo būdas.

Tarkim, vienas Seišeliuose medaus mėnesį leidęs asmuo pareiškė, kad gers tik iš Fidžio salų atgabentą vandenį. Toks jam kas vakarą ir buvo atskraidinamas.

Dėmesio vertas ir Jungtinėje Karalystėje įsikūrusiems prabangių kelionių organizatoriams „Red Savannah“ išdėstytas pageidavimas. Tąsyk teko labai ypatingai atgabenti ir nuotakai įteikti „Cartier“ firmos apyrankę.

Kai Dubajuje medaus mėnesiu besimėgaujanti pora sėdo pietauti, moters dėmesį turėjo patraukti link jos akvariumu plaukiantis ir ranka mojantis naras.

Galiausiai naras turėjo išsitraukti plakatą, ant kurio būtų parašyta: „Pažvelk, kas prie tavo lėkštės.“
Būta ir dar aikštingesnių reikalavimų.

Viena 40 tūkst. JAV dolerių (34,3 tūkst. eurų) už penkių dienų kelionę sumokėjusi televizijos filmų aktorė pareikalavo 18 centimetrų paaukštinti jos miegamajame įrengtą granito kriauklę, kad prausiantis veidą netektų lenktis.

Sent Lusijoje viešėjusi pora buvo nemaloniai nustebinta griežtos paplūdimyje galiojusios tvarkos, pagal kurią saulės gultai atitekdavo tiems, kurie pirmieji ateidavo.

Užuot nutarę anksčiau keltis, jaunavedžiai pamėgino tiesiog įsigyti paplūdimį.

Šis drastiškas sumanymas vis dėlto neišdegė, tačiau kiekvieną ankstų rytą jiems buvo rezervuojami saulės gultai.

Vienai porai kone teko atsisakyti išsvajoto poilsio Karibų jūros pakrantėje, kai kilusi audra nuplovė dalį paplūdimio.

Turtuoliai pernelyg nesutriko, o tiesiog sumokėjo firmai 50 tūkst. svarų sterlingų (55,9 tūkst. eurų), kad smėlis sunkvežimiais būtų atgabentas iš kito paplūdimio ir jie galėtų mėgautis Karibų saule.
Ta pati įmonė dėl kitos poros padarė dar daugiau: pasirūpino jų nakvyne Versalio rūmuose esančioje Liudviko XIV lovoje.

Kelionių bendrovės prezidentas Jackas Ezonas patikino, kad tai buvo išties brangiai atsiėjusi paslauga, be to, labai ypatinga.

Buvo ir taip, kad medaus mėnesio be gyvūnų augintinių neįsivaizdavę sutuoktiniai nė nesusimąstydami paklojo tūkstančius už keturkojų draugų miegamuosius, masažus, gurmanišką ėdalą ir specialiai pritaikytus baldus.

Vis dėlto domintis turtingųjų gyvenimo peripetijomis dažnai tenka įsitikinti, kad pinigai nėra tvirtos santuokos garantas – būna, kad vedybiniai saitai nutrūksta nespėję net kaip reikiant sutvirtėti.
Viena į povestuvinę kelionę su sutuoktiniu išvykusi moteris kaipmat paliko savo išrinktąjį, kai paaiškėjo, kad šis nesugebėjo atsikratyti ydingų įpročių.

Jai išvykus, vyras paprašė pasirūpinti, kad draugiją jam palaikytų atitinkamos srities profesionalė, tačiau kadangi Maldyvuose tokią praktiką draudžia įstatymai, jis buvo nuskraidintas į Bankoką, o tada jau galėjo pasinerti į naktinį gyvenimą.