Evakuacija iš Kuneitros provincijos, esančios greta Izraelio kontroliuojamų Golano aukštumų, prasidėjo, kai tarpininkaujant Rusijai buvo susitarta, kad kovotojai užleis teritoriją Sirijos režimui.

Apie 50 autobusų pervežė kovotojus ir jų šeimas iki Moreko, Hamos provincijos šiaurėje, kur susikerta kovotojų ir vyriausybės kontroliuojamos teritorijos. Apie tai iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Organizacija „The Syrian Observatory for Human Rights“ paskelbė, kad pirmasis Moreką pasiekęs konvojus atvežė apie 2 800 žmonių. Jie turėjo persėsti į kitus autobusus ir keliauti toliau į šiaurę, į laikinas stovyklas kovotojų kontroliuojamose Idlibo ir Alepo provincijose. Sakoma, kad daugiau nei pusė evakuotųjų yra moterys ir vaikai.

Evakuacija prasidėjo Sirijos vyriausybės pajėgoms pradėjus puolimą Kuneitroje. Pagal susitarimą, dėl kurio derybas vedė ir Rusija, kovotojai privalėjo perduoti sunkiuosius ir vidutinius ginklus, o vyriausybės institucijos turėjo grįžti į šią vietovę.

Sirijos pajėgos puolimą šalies pietuose pradėjo birželio 19 d. Iš pradžių jis vyko Darajoje, o vėliau tęsėsi kaimyninėje Kuneitroje.