Su DELFI susisiekusi skaitytoja informavo, kad, anot traukinio mašinisto, keleiviniam traukiniui pajudėti sutrukdęs kitas traukinys. Keleiviai teigė, kad stojusiame traukinyje keleiviai praleido maždaug pusvalandį iki mašinistas pranešė daugiau informacijos apie susidariusią padėtį.

Anot pašnekovės, traukinys su keleiviais siunčiamas atgal į Raudėnuose esančią traukinių stotį, kurioje lauks autobusai.

Susisiekus su „Lietuvos geležinkelių“ atstovais, šie patvirtino, kad prekinis traukinys nulaužė traukinių eismui reikalingą geležinkelio iešmą.

„Netoli Šiaulių prekinis traukinys nulaužė iešmą ir dėl šios priežasties yra stabdomas traukinių eismas. Visi keleiviai, kurie vyksta traukiniais, yra išlaipinami ir jų kelionė bus tęsiama autobusais iki Telšių, Klaipėdos ar kitų numatytų maršruto stočių“, – teigė „Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos departamento atstovė Novilė Aleksejevaitė.

Atstovė taip pat teigė, kad gedimą bus bandoma pašalinti per kelias valandas, tačiau keliaujantys traukiniai bus stabdomi, o jų keleiviai kelionę tęs įmonės užsakytais autobusais.

Anot atstovės, dėl gedimo nepatogumus gali patirti apie 1000 keleivių šiuo metu bandančių pasiekti pajūrį ir kitus vakarų Lietuvoje esančius Lietuvos miestus.

Vėliau įmonės atstovė patikslino, kad didysis, 10 vagonų keleivinis traukinis vis dėlto tęs savo kelionę, tačiau to paties maršruto vėlesniojo traukinio keleivių bus paprašyta kelionę tęsti įmonės autobusais.

Dėl susidariusios situacijos apie 200 keleivių kelionę tęs autobusais. Tačiau 21.10 val. skaitytoja pranešė, kad keleivių buvo paprašyta grįžti į traukinį.

21.30 val. įmonės atstovai informavo, kad gedimą pavyko likviduoti anksčiau ir anksčiau minėtų autobusų keleiviams neprireiks - visi keleiviniai traukiniai, nors ir vėluodami, tęs kelionę.

„Atsiuntus papildomas brigadas, gedimas baigtas taisyti anksčiau ir traukinių eismas jau atnaujintas. Visi keleiviai kelionę galės tęs traukiniais, autobusų nebeprireiks. Keleiviai traukiniuose vaišinami užkandžiais ir kava, arbata. Nuoširdžiai atsiprašome keleivių už patirtus nesklandumus“, – teigiama pranešime

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)