Mergina ryžosi prabilti po to, kai DELFI perskaitė žurnalistinio tyrimo įspūdžius (apie tai skaitykite čia).

Bandė pabėgti, tačiau jis ją sekė

Tuo metu, kai ji išsiruošė į pasimatymą su „Alfa vyru“, nė nežinojo, kas jis toks. Airinas ją tiesiog užkalbino troleibuse. „Neatsimenu, ką tiksliai tada kalbėjome, bet atrodė tvarkingas, skaniai kvepėjo, nedarė ir nesakė nieko nederamo, tad, kai jis paprašė telefono numerio – daviau“, – DELFI pasakojo mergina.

Po susipažinimo Airinas bendravimą su mergina tęsė trumposiomis žinutėmis. „Buvo viena kita žinutė su kiek keistokais pasisakymais, tačiau nieko blogo neįžvelgiau ir jam pasiūlius susitikti sutikau“, – teigė mergina. Tuo metu, prieš šešerius metus, jai buvo 21-eri.

Mergina nė nenutuokė, kad bendrauja su „Alfa vyru“ Airinu. „Tai sužinojau tik po baisaus pasimatymo. Kadangi viską buvau papasakojus savo sesei ir ji matė nuotraukas. Po kiek laiko ji nusipirko žurnalą „Panelė“ ir pasakė man, kad apie jį buvo parašytas straipsnis, tada ir sužinojau tiek apie jo užsiėmimus, tiek apie jaunystės kompleksus“, – pasakojo mergina.

Pats pasimatymas, anot merginos, priminė košmarą. Pajutusi, kad jaučiasi nejaukiai, ji bandė pasprukti, tačiau Airinas šoko paskui ją į troleibusą ir vis bandė įkalbėti pratęsti pasimatymą intymioje aplinkoje.

„Susitikome Šilo stotelėje ir sėdę į troleibusą nuvažiavome pasivaikščioti į centrą (pasimatymas vyko Vilniuje – DELFI). Buvo maždaug 20 valanda ir kažkaip nepastebimai saulė nusileido, tada jis man pasiūlė pašokti tiesiog prie Lietuvos nacionalinio muziejaus be muzikos. Pačiupęs pradėjo šokdinti. Pasijaučiau nemaloniai ir norėjau, kad nustotų, bet tada pradėjo visaip bandyti mane pabučiuoti, – pasakojo mergina. – Visaip traukiau savo veidą ir jau pasidarė nebejuokinga, išsigandau, tačiau, manau, jis to nesuprato.“

Mergina nusprendė važiuoti namo, tačiau Airinas jos nepaleido. „Pasakiau, kad jau važiuosiu namo. Tada jis pastebėjo, kad jau buvau kiek pyktelėjusi. Ėjau į troleibusą, jis iš paskos. Troleibuse tiesiog žiūrėjau į kitą pusę, tik ne į jį. Kai išlipome Šilo stotelėje, jau buvo tamsu ir šaltoka. O tada ir prasidėjo: primygtinai kvietė mane eiti į jo butą, pasakojo, kad jis labai netoli, kad duos man šilčiau apsirengti. Aš atsisakiau. Tikrai nepasakysiu, kiek kartų bandė vis prisikviesti, aš sakiau ne, – kalbėjo mergina. – Laikas slinko labai lėtai ir kuo toliau, tuo man buvo baisiau.“

Jos teigimu, galvoje ėmė suktis pačios blogiausios mintys: „Ėmė kurtis patys blogiausi scenarijai, kad jis gali man kažką padaryti, kad gali būti kur nors jo draugai su mašina ir laukti manęs su juo ir taip toliau. Jis vis dairėsi aplinkui ir vis bandė kalbinti eiti kartu.“

Nors mergina išlipo reikiamoje stotelėje, tačiau nusprendė, kad vienintelis būdas pabėgti – sėsti į pirmą pasitaikiusį autobusą. „Mintyse meldžiausi, kad autobusas atvažiuotų greičiau. Kai tik atvažiavo autobusas, puoliau prie durų, o jis dar bandė mane apsikabinti ir pasakė: „Na, gi būna blogų pasimatymų.“

Vis dėlto merginai pavyko pasprukti nuo Airino: „Kai išlipau, paskambinau sesei ir prašiau, kad su manimi kalbėtų tol, kol būsiu namie. Aš tikrai labai išsigandau.“

Po šio pasimatymo ji Airino daugiau nebematė. Tik skaitė apie jį žiniasklaidoje. „Jei atvirai, paskaičius straipsnį „Panelėje“, parašiau, kad jis nevykėlis. Ten rašė, kad turi merginą. Nežinau, ar tokia buvo, tačiau feministiškai pykau, kad taip elgiasi su savo mergina susitikdamas su kitomis merginomis, – kalbėjo mergina. – Buvo pikta, kad tokiomis tuštybėmis užsiima.“

Šiuo metu Airinas – areštinėje. Policijos pareigūnai jį sulaikė už įtarimus išžaginimu. Mergina atvira – šiai žiniai nebuvo abejinga: „Iš pradžių pajaučiau palengvėjimą, kad man nenutiko taip, kaip toms merginoms. Ačiū Dievui, kad tada grįžau saugi ir sveika. Kita vertus, labai gaila tų merginų, kurios nukentėjo.“

Kaltinamas išžaginimu

Policijos pareigūnų tyrimas dėl išžaginimo buvo pradėtas liepos 4 d. Įtariamasis nustatytas po šešių dienų – liepos 10 d. Dar po dviejų dienų, liepos 12 d., įtariamajam A. Arutiunianui buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Įtariamasis už grotų bus iki rugpjūčio 12 d., vėliau bus sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų.

Pasak sostinės policijos viršininko S. Gago, įtariamasis yra jau teistas 2017-aisiais, pagal 209 Baudžiamojo kodekso straipsnį – Nusikalstamas bankrotas. Anot S. Gago, jam buvo paskirta bauda.

Policijos komisariato viršininkas atskleidė, kad kratos A. Arutiuniano bute metu buvo rasta ne tik slaptų kamerų, bet ir vaizdo medžiagos. S. Gagas užsiminė, kad, sprendžiant iš konfiskuotos medžiagos, galima spėti, jog galėjo būti daugiau merginų, kurios pakliuvo į iškrypelio spąstus.

Paklaustas, ar prieš merginas galėjo būti naudojamas smurtas, S. Gagas žurnalistams sakė, kad taip gali būti. „Smurtas – sunku pasakyti. Kadangi nežinome visų asmenų, kurie nukentėjo, kadangi kiekvienas atvejis yra individualus. Įtariama, kad galėjo būti“, – sakė S. Gagas.

Išgarsėjo kaip „Alfa vyras“

Prieš kelerius metus Airinas išgarsėjo kaip „Alfa vyras“. Juo pasivadinęs vaikinas ėmė mokyti kitus vyrukus moterų viliojimo meno.

Vaikinai už kelias dienas trunkančius mokslus jam paklodavo keturženkles sumas. Mokymų metu iš kitų miestų atvykę vaikinai apsigyvendavo jo bute, mokydavosi šokti, bendrauti su merginomis, keisdavo aprangos stilių.

Antroji mokymų dalis – viešos pamokos, kurias Airinas vesdavo klubuose ar tiesiog gatvėse. Tokias pamokas Airinas paslapčia filmuodavo ir viešindavo „YouTube“ platformoje.

„YouTube“ platformoje taip pat buvo daugybė įrašų, kuriuose pats Airinas kalbėdavo apie moterų viliojimo meną ir mokydavo vyrus uždominuoti merginas.

Vėliau Airinas viešai pareiškė, kad traukiasi iš šios veiklos, tačiau nuošalyje buvo neilgai.

Pranešęs, kad nutraukia mokymus, Airinas viešumoje buvo pastebimas kaip striptizo šokėjas. Šia veikla jis užsiėmė ir anksčiau.

Kartą Airinas striptizą šoko ZIP FM eteryje, o prieš kelias savaites – Manto Katlerio kavinės „Katlerio kebabai“ atidaryme.