Specialistai skaičiuoja, kad apskritai motociklus siųstis iš Amerikos gali nebeapsimokėti.

Būtent nuo birželio 22 dienos ES pritaikė atsakomuosius muitus kai kurioms iš JAV atgabenamoms prekėms.

Tarp kitų prekių, kurioms bus taikomas 25 proc. importo muitas, sąrašą pateko ir motociklai.

„Iš tiesų motociklų rinką tai labai smarkiai paveikė. Iki šiol motociklo muito mokestis buvo 6 procentai, o visoms nuo birželio 22 dienos išvežtoms transporto priemonėms bus jau 31 procentas. Birželio 22 dieną jau įsigaliojo šie atsakomieji muitai – kas spėjo išsiųsti iki šios dienos, dar galioja senieji tarifai. Šiuo metu į Lietuvą atvykstantys motociklai dar mokės 6 proc. importo mokestį, vėliau jau muitas bus 31 procentas. Ir tai dar ne viskas – reikia dar pridėti PVM“, – sako Motorinių Transporto Priemonių iš JAV Importuotojų ir Pardavėjų Asociacijos vadovas Aurimas Jurčius.

Specialistas pateikia pavyzdį – jei motociklo kaina bus apie 700 eurų, tai po visų apmokestinimų jo kaina Lietuvoje šoktels iki 2000 eurų.

„Grubiai kalbant, kaina išauga 1,3 tūkst. eurų. Prisideda 31 proc. importo mokestis, o vėliau ta dalis dar apmokestinama PVM. Automatiškai kaina stipriai šokteli. Iš pradžių kalbėta, kad apmokestins tik „Harley Davidson“ motociklus, tačiau apmokestino visus. Muitinė neturi atskiro kodo, ar tai Harley Davidson“ motociklas ar kitoks“, – aiškina A. Jurčius.

Įvedus naujus tarifus reikės kur kas geriau paskaičiuoti, ar apskritai verta siųstis motociklą iš JAV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)