„Vis tik kartais moterys nežino pagrindinių skutimosi taisyklių ir netaisyklingai naudodamos skustuvą prisidaro žalos, kurias ištaisyti prireikia net specialistų pagalbos“, – „Camelia“ atsiųstame pranešime pabrėžia vaistininkė Ieva Sauserytė.

Svarbiausia – keli etapai ir priemonės

Visų pirma, specialistė pataria šią procedūrą atlikti po dušo, kuomet tiek oda, tiek plaukeliai yra suminkštėję. Tokiu būdu palengvinamas pats skutimasis ir yra išvengiama plaukelių įaugimo.

„Skutimuisi rekomenduojama būtinai naudoti želę ar putas. Kurią priemonę rinktis – tai jau individualus pasirinkimas, tačiau norint geresnio rezultato ir kuo mažiau pažeistos odos, prieš tai įmasažuokite skutimosi aliejų“, – pataria vaistininkė.

Be to, dažnai žmonės daro klaidą ir skusdamiesi itin spaudžia skustuvą prie odos. Tokiu būdu oda kur kas dažniau sužalojama ir įpjaunama. „Norint to išvengti, reiktų dažnai keisti skustuvo galvutes. Nes joms greitai atšipus, skustuvas ima prasčiau veikti ir todėl jį spaudžiama stipriau“, – teigia pašnekovė.

Ką daryti, jog neįaugtų plaukeliai?

Dažna moteris susiduria ir su įaugančiais plaukeliais po skutimosi, dėl to iškart ieško kito plaukų šalinimo būdo. Čia I. Sauserytė sustabdo ir rekomenduoja iškart nemesti skustuvo bei išmėginti dar kelis būdus, kaip tai pakeisti: „Itin dažnai žmonės skustuvą naudoja prieš plauką. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo, jog efektyvina patį skutimąsi ir rezultatą. Bet tai tik trumpalaikis pojūtis. Plaukelius šalinti reiktų jų augimo kryptimi, kadangi tai viena ir įaugimo prevencijų.“

Be to, su šia problema susiduriančioms moterims specialistė pataria prieš skutimąsi naudoti kūno šveitiklį, kuris pašalina negyvąsias odos ląsteles ir atveri odos poras, kuriose yra plaukų svogūnėliai.

Po skutimosi

„Nuskutus odą taip pat itin svarbu ją drėkinti ir nuraminti. Tam geriausiai tinka losjonai su pantenoliu ar alijošiumi. Šiomis medžiagomis praturtintos priemonės gerai ne tik po skutimosi, bet ir sudirgus nuo saulės. Tad įsigiję šią priemonę, vasarą vienu šūviu nušausite du zuikius“, – pataria vaistininkė. Be to, specialistė perspėja jokiu būdu nenaudoti priemonių, kuriose yra alkoholio, nors jos anksčiau ir buvo populiarios. Alkoholis degina, dirgina ir pažeidžia odą, o tai tikrai netinka ir taip po skutimosi šiek tiek sudirgusiai odai.

Susidūrus su alergija ir pūliniais

Anot pašnekovės, prieš naudojant naujas kosmetines skutimosi priemones, reikia jas išmėginti mažame odos plote ir pažiūrėti, ar tai nesukelia alergijos. Jei po panaudojimo pastebimi odos pakitimai – greičiausiai esate alergiška kuriam nors komponentui: „Jei taip nutinka, kad alergija pasireiškia ant didesnio ploto ir ji lengvai nepraeina, vertėtų kreipkitės į gydytoją ar vaistininką, kuris jums rekomenduos prieš alerginius vaistus. To nereikėtų apleisti.“

Visgi kartais skutimasis kitiems sukelia netgi uždegimą, kuris pasireiškia pūlingu bėrimu. Tokiu atveju I. Sauserytė pataria naudoti priešuždegiminį tepalą, kurį galima įsigyti bet kurioje vaistinėje. „Jokiu būdu nemėginkite mechaniškai pašalinti pūlinių ar jų spaudyti, tai gali dar labiau pabloginti situaciją, kadangi infekcija gali tik plėstis“, – pokalbį užbaigia vaistininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)