Komerciniai – pramoginiai vandens telkiniai

Vis dažniau Lietuvoje atsiranda tokio tipo vandens telkiniai. Dažnai jie būna „perdaryti“ iš buvusių žuvininkystės ūkių arba iki šiol yra jų dalis. Tokiuose prūduose ir tvenkiniuose įsibėgėjus vasarai galima puikiai pažvejoti šiuo, pellet waggler, stiliumi.

Nuosavi prūdeliai

Įvairūs vandens telkiniai, esantys šalia gyvenamųjų namų, sodybų ar vasarnamių taip pat tiks žvejybai pellet waggler plūdėmis. Tik būtų viena sąlyga: šiuose prūdeliuose žuvis turi būtų nuolat šeriama ir reaguoti į beriamą pašarą.

Įrankiai

Gaminami specialūs pellet waggler tipo match meškerykočiai. Jie pasižymi paraboliniu įlinkiu ir yra trumpesni už mums įprastas angliško tipo palaidynes. Tačiau tiks ir tvirtesnis match ar koks nors teleskopinis meškerikotis, apie 3.30 – 3.60 m ilgio. Galima naudoti ir ilgesnius, bet žvejyba pellet waggler stiliumi yra pakankamai greita ir judri, todėl trumpesnis meškerykotis turės keletą privalumų. Pirma – su juo nenuvargsite darydami daugybę užmetimų, antra – nuvarginti ir įvesti galingą žuvį į graibštą bus taip pat paprasčiau.

Du granulių kabinimo būdai

Ritės 2500 – 3000 dydžio. Pagrindinis valas 0,22 – 0,25 mm skersmens, pavadėlis gali būti plonesnis arba gali jo nebūti. Plūdės – specialios pellet waggler tipo, pasunkintos arba ne. Jos labai panašios į klasikines waggler tipo plūdes, tik yra gerokai trumpesnės ir kresnesnės. Žvejojant šuo būdu jums būtinai prireiks ir jauko laidynės.

Kaip žvejoti?

Užmesti pellet waggler plūdę yra tik pusė darbo. Iškart užmetus, reikia iš laidynės „iššauti“ keletą granulių jauko. Granulės gali būti ir tas pats mums įprastas kombikormas arba įvairios modernios pašarinės granulės, angliškai vadinamos pellets. Masalui reikės nusipirkti specialių, kietų granulių. Jos prie kabliuko tvirtinamos tam tikra gumyte arba ant „plauko“ sistemėlės.

Žvejyba su pellet wagler. Schema

Taigi, grįžkime prie meškeriojimo veiksmų. Pabėrę pirmą kartą, pasukite ritės rankenėlę ir patraukite plūdę link savęs, tuomet vėl „išaukite“ kelias granules link plūdės. Tai pakartoję kelis kartus, galite vėl permesti meškerę. Tuomet ir vėl viską kartokite iš naujo. Jūsų tikslas – priversti karpius ar karosus reaguoti į jūsų beriamą jauką, metamą masalą ir rankioti krentantį masalą viduriniuose vandens sluoksniuose.

Kaip jau minėta, šiltuoju metų laiku žuvys dažnai būna pakilusios į viršutinius vandens sluoksnius ir toks žūklės būdas būna ypač sėkmingas. Vietoj granulių, galime naudoti ir kukurūzus ar kviečius, svarbu kad jaukas ir masalas, krisdamas į vandenį, skleistų garsą. Tokia žūklė turėtų patikti žvejams – pelėdoms, nemėgstantiems anksti keltis, nes pellet waggler stiliumi galima meškerioti net per patį vidurdienį.