Lietuvos sunkiosios atletikos federacija (LSAF) paskelbė gavusi patvirtinimą iš Kelno (Vokietija) laboratorijos ir IWF, kad A. Didžbalio vartoti „sertifikuoti ir legalūs maisto papildai buvo užteršti ta pačia draudžiama medžiaga, kuri buvo rasta praėjusiais metais per pasaulio čempionatą Anahaime (JAV)“.

„Toliau sieksime visiško pasaulio vicečempiono A. Didžbalio išteisinimo“, – pranešime cituojamas LSAF prezidentas ir sunkiaatlečio treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Iš to aiškėja laikinai suspenduoto A. Didžbalio gynybos pozicija: jo atstovai siekia atsakomybę dėl A mėginyje rasto draudžiamo preparato SARM S-22, kuris padeda didinti raumenų masę, suversti maisto papildų gamintojams.

Primename, kad 27-erių atletas į dopingo kontrolierių tinklus antrą kartą pateko praėjusį gruodį tapęs pasaulio vicečempionu. Jam gresia net aštuonerių metų diskvalifikacija.

Prieš tai jis jau buvo diskvalifikuotas dvejiems metams, kuomet 2012-aisiais įkliuvo Europos čempionate, kuriame taip pat pelnė sidabrą.

A. Didžbalio treneriui B. Vyšniauskui Lietuvoje yra pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti. Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos pareigūnai, įrodžius kaltę, B. Vyšniauskui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)