Konservatorių deputatė Anna Soubry ir laikraštis „The Times“ trečiadienį pranešė, kad prieš balsavimą dėl būsimos prekybos ir muitų politikos konservatorių frakcijos vadovybė pagrasino kritikams partijos viduje inicijuoti balsavimą dėl pasitikėjimo ir taip pat užsiminė apie naujus rinkimus. 307 balsais žemieji parlamento rūmai tada atmetė kieto „Brexit“ priešininkų pateiktas pataisas. Jas parėmė 301 parlamentaras.

Šios būtų privertusios T. May pradėti derybas su ES dėl Muitų sąjungos, jei iki 2019 metų sausio 21-osios nebūtų pasiektas susitarimas dėl nekliudomo prekių judėjimo po Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES. Tokiu atveju jai būtų tekę laužyti pažadą „Brexit“ griežto kurso šalininkams, kad šalis po pasitraukimo iš ES nebepriklausys Muitų sąjungai.

A. Soubry interviu BBC kalbėjo apie „šlykštų spektaklį“. „Aš nemanau, kad ji (May) dar viską kontroliuoja“, - pridūrė politikė.

Dėl „Brexit“ labai susiskaldžiusi konservatorių partija neturi savos daugumos parlamente. T. May yra priklausoma nuo Šiaurės Airijos DUO partijos paramos.

Nuo 2015-ųjų Didžiojoje Britanijoje jau du kartus buvo renkamas parlamentas. 2017 metais T. May per savo sušauktus pirmalaikius rinkimus, kuriais ji tikėjosi užsitikrinti aiškų „Brexit“ mandatą“, prarado daugumą parlamente. Naujausiose apklausose opozicinė leiboristų partija aplenkė konservatorius. Todėl daugelis torių baiminasi naujų rinkimų ir prarasti mandatą.