Žemaičių gatvėje bus atlikti ne tik standartiniai tokiais atvejais darbai – paklotas naujas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai ir apšvietimas, – bet ir dar du ne ką mažiau svarbūs dalykai. Tai – slenkančio šlaito sutvirtinimas ir šiuo metu mišriai veikiančių buities ir lietaus nuotekų sistemų atskyrimas.

„Žemaičių gatvė yra viena iš paskutinių miesto centre esančių gatvių, kurios dar primena senuosius Kauno laikus. Šios gatvės rekonstrukcija yra pakankamai didelis iššūkis, nes kelininkams teks ne tik įprasti gatvės atnaujinimo darbai, bet ir užduotis specialia technologija sutvirtinti slenkantį šlaitą.

Taip pat bus atskirtos buities ir lietaus nuotekų sistemos, įrengti gatvės ir šaligatvio pagrindai, paklotas naujas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai ir apšvietimas“, – apie būsimus darbus kalbėjo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Žemaičių gatvės rekonstravimo darbus planuojame pradėti šį rugsėjį. Darbų metu tam tikrą laiką bus ribojamas eismas, bet tai neturėtų sukelti didelių spūsčių, kadangi vairuotojai galės naudotis alternatyviomis trasomis –Savanorių prospekto ir Parodos gatvės įkalnėmis. Rekonstrukciją planuojama užbaigti iki 2019 metų pavasario pabaigos.

Pasak Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovo Aloyzo Pakalniškio, Žemaičių gatvėje iki šiol veikia mišri nuotekų sistema, kuomet buities ir lietaus kanalizacija nuteka tuo pačiu vamzdžiu.

„Baigiame rengti gatvės rekonstrukcijos techninį projektą, kurį turėdami pradėsime rangovo paieškas. Rekonstrukcijos metu vienas iš svarbiausių pokyčių bus buities ir lietaus kanalizacijos sistemų atskyrimas. Didelių liūčių metu tai padės išvengti didelio kiekio vandens nubėgimo nuo kalno viršaus į K. Donelaičio gatvę ir Laisvės alėją“, – teigė A. Pakalniškis.

Šiuo metu Kaune vyksta Savanorių prospekto, Vilties ir J. Pabrėžos gatvių rekonstrukcija Aleksote, Prancūzų ir Verkių gatvių atnaujinimas Aukštuosiuose Šančiuose, Brastos gatvės kapitalinis remontas Vilijampolėje, ir A. Šapokos gatvės rekonstrukcija Romainiuose.