Tai – vienintelis „dinner club“ koncepcijos restoranas Lietuvoje, kuriame dienos metu galima mėgautis ekologiškais pietumis, o po vakarienės – pasinerti į siautulingą vakarėlį.

Peru virtuvės restoranas „Pachamama“

Restorano maistu čia rūpinsis net du virtuvės šefai iš Švedijos – Michael ir Peter. Abu šefai taip susižavėjo Lietuva, kad liko čia gyventi ir kurti pasaulyje pripažintus Peru virtuvės patiekalus šio restorano svečiams. Atidarymo metu buvo gaminami Japonijos ir Peru maisto sintezės – Nikkei – virtuvės patiekalai. Svečiai galėjo paragauti kynvos salotų, kvapiosios vakarutės ir tigrinių krevečių užkandį su chipotle pipirų majonezu, jautienos išpjovos kąsnelius su chorizo dešra, malibu šerbetą su mango vaisiumi ir kitų išskirtinių šios virtuvės patiekalų bei išmėginti tradicinius Peru kokteilius.

Peru virtuvės restoranas „Pachamama“

„Jeigu paklausčiau, su kuo asocijuojasi Peru, dauguma, turbūt, galėtų įvardinti tik garsų inkų miestą Maču Pikču, nors ši šalis šeštus metus iš eilės didžiuojasi geriausios kulinarinės krypties statusu pasaulyje. 2017 m. „World Travel Awards“ apdovanojimuose Peru dėl šio titulo nurungė tokias šalis, kaip Argentina, Australija, Italija, Prancūzija, Indija, Meksika, Malaizija, Tailandas ar JAV. Tai rodo, kad Peru turistų atrandama ne tik dėl gamtos grožio ir kultūrinio paveldo, bet ir dėl gastronominių potyrių, kuriuos vietiniai sukuria iš paprastų, tačiau skoniais turtingų šios žemės dovanų. Ne veltui viena labiausiai ten garbinamų dievybių – deivė Pachamama, kuri atsakinga už Peru žemės ir jos gyventojų vaisingumą bei gerovę, jai priklauso saulės, mėnulio ir kitų dangaus kūnų galios bei šėlstančios stichijos. Nuo jos palankumo priklauso gamtos dovanos, tad peruiečiai žino, kad nevalia deivės pykdyti nepagarba maistui bei žemės gėrybėms – Peru virtuvėje nerasite be meilės ir prastai paruošto valgio. Šią filosofiją ir pagarbą maistui norime skleisti ir Lietuvoje“, – sakė restorano „Pachamama“ įkūrėja Tatjana Jusčiuvienė.

Peru virtuvės restoranas „Pachamama“

Pasak jos, naujas restoranas – vieta, kur dėmesys skiriamas maisto skoniui, o ne jo aprašymui, kur vertinamas gyvas bendravimas ir ilgi pasisėdėjimai.

„Norime, kad čia išnyktų kasdienė skuba, kad žmonės vėl imtų vertinti patiekalo natūralumą, kad vėl į madą grįžtų bendravimas ne socialiniuose tinkluose, o gyvai – prie pietų ar vakarienės stalo. Tikimės, kad pas mus žmonės rinksis degustuoti, atrasti, pažinti mūsų virtuvės šefų kuriamus įvairius Peru skonius, o vakarienės virs šokiais iki paryčių, todėl lauksime visų, kurių antroji kalba – šokio. Aistringo, laukinio, kai juda ne tik kojos, bet visos kūno ląstelės susijungia į vieną pašėlusį pulsuojantį ritmą“, – kalbėjo restorano sumanytoja T. Jusčiuvienė.

Naujame restorane apsilankęs DELFI Maistas siūlo pasižvalgyti po restorano interjerą, kurį kūrė išskirtinių interjerų autoriai „YES design“.

Peru virtuvės restoranas „Pachamama“

Autentišką interjerą restorane sukuria ant grindų nugulę raštuoti kilimai, akmenimis dekoruotos sienos ir Peru raštų tapetais, o jaukią ir paslaptingą atmosferą suteikia rankų darbo šviestuvai ir ilgaamžių egzotinių medžių šakos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)