Kaune atrado aukštos kvalifikacijos specialistus

Inžinerinės krypties specialistai, kaip teigia įvairius automobilių daviklius, galios valdymo įrenginius ir jutiklių komponentus kuriančios, projektuojančios ir gaminančios „Littelfuse“ viceprezidentas Juergenas Scheele, šiandien yra vieni paklausiausių darbo rinkoje. Pasak jo, viena iš priežasčių ateiti į Lietuvą buvo ir yra kvalifikuoti darbuotojai.

„Žiūrėdamas į Kaune pas mus dirbančius darbuotojus matau išsilavinusius ir gabius specialistus, turinčius struktūruotą mąstymą bei orientaciją į tikslą. Dėl to man, kaip vokiečiui, labai lengva dirbti su lietuviais. Be to, ši šalis turi nemažai panašumų su Šiaurės Vokietija, todėl čia atvykęs nesijaučiu toli nuo namų“, – sako viceprezidentas.

Juergenas Scheele / „Littelfuse“ nuotr.

Anot J. Scheele, lietuvių turimos kompetencijos ir sukauptos žinios yra pastebimos, tad jie vertinami kaip aukštos kvalifikacijos darbuotojai, jiems nebijoma suteikti didelių atsakomybių.

Ateityje – plėtra ir dar daugiau darbuotojų

„Littelfuse“ atėjo į Lietuvą 2012 metais, kai įsigijo Kaune įsikūrusią elektronikos komponentų gamybos įmonę „Accel“, ir nuo to laiko iki dabar nuolat plėtėsi: „Pačioje pradžioje Kaune dirbo kiek daugiau nei 300 darbuotojų. Bėgant laikui išaugome. Daug investavome į mokslinę tiriamąją ir eksperimentinę plėtrą (MTEP) bei paslaugų centrą. Lietuvoje radome daug talentingų specialistų, tad ne vienas „Littelfuse“ darbuotojas čia turi pasaulinio masto atsakomybių, pavyzdžiui, iš Kauno teikiamos globalios talentų ugdymo, rinkodaros paslaugos“, – teigia J. Scheele.

Kalbėdamas apie lietuvius, J. Scheele daugiausiai panašumų atranda su vokiečiais, kuriems būdingas ganėtinai struktūriškas mąstymas, preciziškumas. Tuo tarpu „Littelfuse“ inžinieriai, dirbantys tokiose šalyse kaip Kinija ar Meksika, išsiskiria netradiciniu mąstymu, geba į problemas žvelgti labai kūrybiškai. Kartais skirtingų kultūrų derinys, pasak viceprezidento, gali atnešti neįtikėtinų rezultatų – tai įrodo ir bendri projektai, įgyvendinti bendradarbiaujant inžinieriams, dirbantiems šiose šalyse.

Pramonės revoliucija žmonių nepakeis

Ketvirtoji pramonės revoliucija – vis aktualesnė Lietuvai. Pažangūs technologiniai sprendimai, automatizuoti procesai, modernių kompiuterių, informacijos ir ryšių technologijų integravimas įvairiose pramonės šakose padeda optimizuoti gamybos procesus bei padidinti produktyvumą. Tačiau techninių ir inžinerinių gebėjimų turintys specialistai dar ilgai bus reikalingi.

Pasak bendrovės viceprezidento, tai padeda augti ir jų verslui: „Mes gaminame produktus, kurie tiesiogiai veikia vairavimo saugumą ir komfortą. Tai ir saugos diržų sagtys, saulės ir skysčių lygio nustatymo jutikliai. Norėdami patenkinti augančius klientų poreikius, turime augti ir mes. Na o kalbant apie gamybą, mūsų pramonei būdingas automatizuotų ir žmogaus atliekamų procesų derinys. Tikiu, kad ši harmoninga kombinacija išliks, kadangi gaminant specifinius produktus žmonės yra nepakeičiami, o standartizuotų gaminių linijose kai kurias operacijas vis dėlto geriau patikėti robotams ir automatikai.“

J. Scheele teigimu, bijoti šios revoliucijos tikrai neverta: verslui reikia laiku sugebėti prisitaikyti ir įvertinti galimybes, o darbuotojams – nuolat domėtis naujovėmis.

Rekvizitai.lt duomenimis, 2018 m. gegužės mėnesį UAB „Littelfuse LT“ dirbo 788 darbuotojai, vidutinė alga prieš mokesčius – 988,09 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)