Su sunkia liga susitaikiusią ir ją pažabojusią Eriką pastaruoju metu galima sutikti Floridoje esančioje automobilių padangų parduotuvėje. „Esu verslininkė, todėl man tas pats iš kur užsidirbti – ar sukiojantis tarp suknelių, ar tarp padangų“, – juokiasi pašnekovė.

Įprasta manyti, kad sukiotis prie sugedusių automobilių ar sprogusių padangų – vyrų darbas, tad kaip Erika ten atsidūrė?

„Esu verslininkė, todėl nuolat gaunu įvairių pasiūlymų verslo klausimais, tačiau prieš tai atlieku pilną tyrimą, norint įsitikinti, ar tai pelninga ir plėstis galinti sritis. Ne kartą esu apsiėmusi verslu, kuris stovi ar net pradeda riedėti žemyn – tokiu atveju, įeinu į partnerystę su savininku (-ais) ir pakeliu verslą. O kai viską sutvarkau ir padidinu pelną mažiausiai penkis kartus, sudarau tinkamą strategiją bei verslo planą. Tuomet parduodu savo dalį ir leidžiu jiems plėstis toliau“, – pasakoja ji.

Marketingo ir Verslo administravimo srityje išsilavinimą turinti E. Santos tikina, kad net ir pardavusi savo verslo dalį, ji dažnai pratęsia bendradarbiavimą konsultantės pozicijoje.

„Panašiai įvyko ir šįkart. Mane parekomendavo kaip konsultantę, kad sutvarkyčiau visą netvarką šioje kompanijoje. Bet jau po dienos aš pati pasisiūliau investuoti į šitą verslą ir tapti lygiaverte partnere tam, kad padidintume ne tik produktyvumą, bet ir vystymąsi mažmeninėje bei didmeninėje prekyboje“, – DELFI sako lietuvė.

Keturis mėnesius naujos parduotuvės įrenginėjimo darbais gyvenusi Erika neslepia, kad būta ir nemažai trukdžių. Pavyzdžiui, dėl JAV galiojančių įstatymų leidimų ir licencijų teko laukti ilgiau, nei manyta. Dėl šios priežasties automobilių padangų parduotuvę pavyko atidaryti tik prieš porą mėnesių.

Vyrų apsuptyje dirbanti Erika neslepia, kad šiame versle jai teko ne kartą susidurti su stereotipiniu mąstymu, jog ji tėra naivi blondinė, avinti aukštakulniais.

„Su tokiu nusistatymu esu susidūrusi jau seniai. Vien tik dėl to, kad esu moteris, o juo labiau – blondinė, kuri laikosi savo stiliaus. Galbūt iš pirmo žvilgsnio aš neatrodau griežta versle, tačiau man tereikia poros minučių, kad įgaučiau žmogaus pasitikėjimą, pagarbą ir parodyčiau, jog esu savo srities profesionalė“, – tikina pašnekovė.

„Taip, dirbu vyrų kompanijoje ir kasdien girdžiu nuostabą iš klientų, kad jie niekada nepagalvojo, jog pamatys tokią panelę ant kablų, kuri apie padangas išmano daug daugiau nei eilinis vyras“, – priduria ji.

Erika sako, kad siekdama savo tikslo ir bendros verslo gerovės retkarčiais gali tapti ir labai griežta. Nepaisant to, ją kolegos ir klientai vertina tik teigiamai.

„Versle esu labai konkreti ir griežta, mūsų tikslas yra plėstis ir didinti apyvartą, todėl galiu ir aprėkti, ir papurtyti, jei reikia. Tiesa, viskas vyksta taktišku būdu, o svarbiausia, kad mane visi atsimena kaip energijos kamuolį, kuris nuolatos motyvuoja, šypsosi, pagiria, išklauso, supranta bei suteikia tikrai daug komforto darbo vietoje“, – džiaugiasi verslininkė.

Erika nevengia verslo tapatinti su šeimyniniu gyvenimu – abiems reikia ir meilės, ir priežiūros.

„Iš esmės man verslas yra tarsi šeima. Jei sugebi organizuoti, deleguoti, mokyti, motyvuoti, mylėti savo šeimos narius, tą patį gali padaryti ir bet kokioje kitoje organizacijoje. Tai gali būti ir valstybė – juk ne veltui Lietuva į prezidentus išsirinko moterį“, – šypsosi pašnekovė.

Paklausta, kokių dar staigmenų žada pateikti ateityje, Erika nežino net pati: „Žmogus planuoja, o Dievas juokiasi“, – pokalbį užbaigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)